Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

В ОБЛАСНІЙ ІНФЕКЦІЙНІЙ ЛІКАРНІ ОНОВЛЕНО РЕАНІМАЦІЙНЕ ВІДДІЛЕННЯ

Сьогодні було презентовано  оновлене реанімаційне  відділення Запорізької обласної інфекційної клінічної лікарні. Це відділення, яке постраждало від трагічної пожежі 3 лютого поточного року, було відновлено за ініціативи соціально відповідального бізнесу – комбінату «Запоріжсталь» Групи Метінвест.

Першими оглянули оновлене відділення голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух, голова Запорізької обласної ради Олена Жук, заступниця голови Запорізької обласної державної адміністрації Злата Некрасова, т.в.о головного лікаря Запорізької обласної клінічної лікарні Ірина Кулєш, презентував перетворення  генеральний директор комбінату «Запоріжсталь» Олександр Мироненко.

На початку заходу присутні вшанували хвилиною мовчання чотирьох людей ( трьох пацієнтів та одну лікарку) які загинули у пожежі в ніч з 3 на 4 лютого 2021 року.

  • Я згадую 4 лютого, ту страшну подію яка тут була... І фактично одразу ми обговорили з Олександром  Мироненком,  що як тільки завершаться слідчі дії, необхідно оновлювати відділення. Спасибі, що об'єднали всі зусилля, показали ефективну роботу, виконали всі приписи, які були до цього в лікарні - і зауваження  ДСНС, і технічні негаразди, які  існували були враховані, і все було зроблено на найвищому рівні. Хочу подякувати: сказали - зробили! - зазначив голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух. - Переконаний, що в цьому місяці ми завершимо всі питання по введенню відділення в експлуатацію, і персоналу буде працювати ще комфортніше, а якість надання послуг нашим пацієнтам буде на вищому рівні. Хочу також подякувати кожному  працівнику лікарні, кожному лікарю - ви витримуєте таке навантаження вже понад півтора роки, більше 100% завантаженість ліжок - це показник вашого професіоналізму.

 В ході реконструкції у відділенні виконані роботи з повної заміни електромереж, віконних та дверних блоків, проведено ремонт санітарно-побутових кімнат, виконано оздоблювальні роботи. Одна з палат спеціально адаптована для лікування та догляду за маломобільними пацієнтами: розширено дверні отвори, встановлено спеціальні поручні та тримачі, облаштований спеціалізований санітарний вузол. Комбінат обладнав пандус для транспортування маломобільних пацієнтів відповідно до будівельних норм та вимог про інклюзивність. У кожній палаті змонтовано нові кисневі траси, які підключені до загальної кисневої мережі лікарні. Нагадаємо, на території обласної інфекційної лікарні діє власна киснева станція, яку також збудував і забезпечує киснем комбінат «Запоріжсталь».

Під час реконструкції особливу увагу приділили обладнанню відділення системами безпеки: змонтовано системи протипожежної сигналізації та раннього оповіщення про витік кисню, у кожній палаті встановлено датчик контролю витоку кисню. У відділенні змонтовано систему припливно-витяжної вентиляції. Обладнання спроєктоване згідно з приписами служби ДСНС України в Запорізькій області.

Після реконструкції відділення зможе прийняти для одночасного лікування 23 пацієнти. Вартість відновлювальних робіт склала близько 6 млн гривень.

Під час презентації оновленого реанімаційного відділення  комбінат передав лікарні 20 пульсоксиметрів та два монітори пацієнта. 

 Нагадаємо, 3 лютого 2021 року у відділенні Запорізької обласної інфекційної клінічної лікарні сталася трагічна пожежа. Розуміючи життєво важливу необхідність функціонування лікарні для мешканців області, «Запоріжсталь» Групи Метінвест вирішив надати фінансову допомогу у проведенні ремонту та усуненні наслідків пожежі на першому поверсі будівлі.

 

 

Департамент культури та інформаційної політики ЗОДА



Четвер, 02 Грудня 2021 16:11 | Переглядів: 234

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]