Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

В РАМКАХ АКЦІЇ «16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА» ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ КООРДИНАЦІЙНОЇ РАДИ З ПИТАНЬ СІМ’Ї, ГЕНДЕРНОЇ РІВНОСТІ, ЗАПОБІГАННЯ ДОМАШНЬОМУ НАСИЛЬСТВУ ТА ПРОТИДІЇ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

Сьогодні в Міжнародний день боротьби з рабством та в рамках Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства» голова координаційної ради, заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Руслан Шиханов провів засідання координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.  

Засідання  присвятили підведенню підсумків роботи за 2021 рік та плануванню заходів та дій на 2022 рік. В засіданні координаційної ради прийняли участь: позаштатна радниця голови облдержадміністрації з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків, запобігання та протидії насильству за ознакою статі, керівниця гендерної освіти факультету СПП Запорізького національного університету Тетяна  Голованова, старший інспектор з особливих доручень Управління забезпечення прав людини Національної поліції в Запорізькій області Людмила Хоменко, представники структурних підрозділів облдержадміністрації, районних державних адміністрацій, міських рад, місцевого самоврядування, поліції, соціальних служб, які діють у сфері сімейної, гендерної політики, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми, представники громадських організацій, керівники районів та міст області.

Голова координаційної ради Руслан Шиханов, наголосив, що основним завданням Міжнародної акції «16 днів проти насильства» є підвищення поінформованості суспільства щодо питань насильства в сім’ї, гендерного насильства, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, захисту прав дітей, діяльності спеціалізованих соціальних служб в сфері сімейної політики.

В ході засідання координаційної ради значну увагу було приділено посиленню взаємодії між суб’єктами, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, протидії торгівлі людьми; здійсненню взаємодії щодо гендерної рівності, рівних прав і можливостей для участі жінок і чоловіків в політичному, економічному та культурному житті, протидії дискримінації за ознакою статі. Крім цього, приділено увагу  питанням розбудови в 2021 році мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Були питання до територіальних громад, що отримали субвенцію державного бюджету місцевим бюджетам (Мелітопольська МТГ, Приазовська ТГ, Таврійська ТГ, Широківська ТГ) про ефективне використання у 2021 році коштів державного бюджету, спрямованих на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі та вжиття невідкладних заходів щодо завершення робіт за проєктом до кінця 2021 року.

Тетяна Голованова наголосила на важливості взаємодії державного, громадського та наукового сектору задля покращення надання соціальних гендерно орієнтованих послуг у Запорізькій області.

Начальник відділу профілактичної роботи Служби у справах дітей облдержадміністрації Ольга Сергєєва проінформувала  учасників засідання координаційної ради про стан захисту прав дітей в умовах децентралізації влади, реформування системи захисту прав та інтересів дітей, у першу чергу, дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, дітей, які опинились у складних життєвих обставинах. 

Заступник директора Запорізького обласного центру соціальних служб Світлана Репіна доповіла присутнім про хід навчання надавачів соціальних послуг, про навчання кандидатів у сімейні форми виховання, патронатні вихователі, соціальну роботу з сім’ями з дітьми, про інформаційно-просвітницьку діяльність та про заплановані заходи.  

Завершуючи роботу координаційної ради, Руслан Шиханов зосередив увагу всіх учасників засідання на планах роботи в цьому напрямку в 2022 році, про що розроблено відповідний проєкт рішення.

 

Департамент культури та інформаційної політики ЗОДА



П'ятниця, 03 Грудня 2021 09:28 | Переглядів: 205

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]