Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСТЬ ВПЕВНЕНО ПРЯМУЄ У “ЖОВТУ ЗОНУ”

Про це на щоденому ковідному брифінгу заявив перший заступник голови ЗОДА Володимир Шустов.

На сьогодні продовжує лікуватись 18 880 - пацієнтів. Порівнюючи з даними минулого місяця, коли мали показник 29.тис.хворих, то бачимо, що кількість хворих зменшується,  ситуація потроху стабілізується  і такими темпами ми скоро повинні вийти з “червоної” зони. Варто пам'ятати,  попри те, що в Україні в цілому і в нашій області, зокрема, вже три тижні поспіль знижується кількість нових захворювань, госпіталізацій і смертей внаслідок ковіду, небезпека нікуди не відступила, - зазначив посадовець.

 

З початку пандемії кількість смертей в Україні сягнула 88,5 тисяч осіб. З розрахунку на 3,5 мільйони людей, яким було  діагностовано цю хворобу, летальність від Ковід-19 в Україні становить понад 2,5%.

  • Якщо ви не хочете потрапити до цих 2,5%, важко перехворіти, довго відновлюватися чи лікувати різноманітні ускладнення коронавірусної хвороби - зробіть щеплення. Особливу увагу треба звернути людям, які вже перехворіли на Ковід або мають важкі  хвороби, такі як туберкульоз чи інші захворювання легенів, - наголосив Володимир Шустов. 

В Україні готується план роботи центрів вакцинації проти COVID-19 у період новорічно-різдвяних свят.  Наразі в Україні зроблено понад 20 млн щеплень: 13 млн осіб вакциновані однією дозою, 11 млн – двома. До кінця року в країні розраховують досягнути показника 30 млн щеплень.

Перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Шустов додав: 

  • Саме для того, щоб не зупинятися на досягнутому,  не збавляти темп, зараз і розробляється цей план спільно з Міністерством охорони здоров’я  щодо вакцинації й у святкові дні. Це робиться для того, щоб усі центри вакцинації працювали, а люди у вільний час мали змогу прийти та щепитися. А вже через декілька місяців можна буде говорити про  бустерну вакцинацію. Ще раз нагадаю, що в Україні вже кілька днів діють оновлені карантинні обмеження  (з 6 грудня). Сподіваюсь, усі розуміють, що  насамперед вони спрямовані на захист населення від інфікування коронавірусом, а не на обмеження прав громадян. 

Записатись до центру масової вакцинації можна онлайн через медичну інформаційну систему (МІС), в додатку Helsi або за телефонами лабораторного центру. Нагадуємо, що на спеціалізованому сайті  vaccination.covid19.gov.ua є дані про всі центри імунізації України. Крім цього, ви також можете знайти відповіді на всі питання,  пов'язані з вакцинацією.  

Зараз в області в наявності і використовуються всі доступні в Україні чотири  вакцини проти коронавірусної хвороби -  Короновак, Комірнаті (Пфайзер), Астра-Зенека та Модерна.



Департамент культури та інформаційної політики ЗОДА



Середа, 08 Грудня 2021 15:25 | Переглядів: 167

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]