Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Перший етап операції «Врожай-2017» наближається до завершення

Попередні результати проведення моніторингу стану використання земель сільськогосподарського призначення в рамках заходу «Врожай-2017» підбито під час засідання обласної робочої групи з організації проведення в області заходу «Врожай 2017», яке відбулося під керівництвом голови облдержадміністрації Костянтина Бриля. У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Олександр Бабанін, голови райдержадміністрацій, сільських рад та об’єднаних територіальних громад, представники прокуратури Запорізької області.

Про виконання заходу «Врожай» доповів директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Вадим Фіоктістов. У 2017 році він проводиться з розширеним обсягом завдань та більш дієвими заходами впливу на суб’єктів тіньового агросектору і спрямований на створення єдиної й актуальної бази даних використання земель державної та колективної власності. За результатами моніторингу формується електронний реєстр як єдина й актуальна база даних використання земель усіх форм власності.

Встановлено, що більшість суб’єктів господарювання використовують сіножаті та пасовища, землі колективної та державної власності для вирощування зернових та технічних культур. Разом з тим, виявлено факти використання земельних ділянок без оформлення відповідних прав на землю та які використовуються не за цільовим призначенням.

Загалом по області І етап проведення заходу «Врожай-2017» виконано задовільно. За станом на 20 липня за даними місцевих робочих груп повністю сільськогосподарські землі обстежено в 10 районах області: Більмацькому, Великобілозерському, Кам’янсько-Дніпровському, Мелітопольському, Михайлівському, Новомиколаївському, Пологівському, Розівському та Якимівському. В решті районів ця робота на завершальній стадії.

За словами посадовця, в окремих районах керівництво райдержадміністрацій самоусунулося від організації цієї роботи, поклавши її проведення і відповідальність виключно на підрозділи агропромрозвитку.

Незадовільно проводиться захід у Вільнянському, Токмацькому та Приморському районах.

Практично на деяких територіях провалено проведення моніторингу стану використання сільськогосподарських земель, а це означає, що база даних про наявні землі, землекористувачів та землевласників – неповна. Все це зумовлює неякісне проведення ІІ етапу заходу, який передбачає моніторинг збору врожаю, урожайності сільгоспкультур, найманої праці та надання послуг.

- Нині збиральні роботи ранніх зернових та зернобобових культур, ріпаку наближаються до завершення. Головам місцевих робочих груп необхідно негайно та одночасно передати відомості про виявлені порушення до облдержадміністрації, ГУ Держгеокадастру в Запорізькій області, органів Нацполіції. Лише за умови подачі якісних матеріалів контролюючі та правоохоронні органи забезпечать своєчасне реагування та усунення виявлених порушень. Наша спільна мета - навести лад у сфері використання сільськогосподарських земель, найманої праці та надання агропослуг. Створення рівних умов для господарювання та однакове податкове навантаження, ефективне наповнення місцевих бюджетів - це перспектива розвитку спроможних громад. Пропонуємо всім зацікавленим долучитися до цієї роботи, важлива роль у цій справі - за громадськістю, яка повсякчас інформує про наявні земельні порушення, самі аграрії, які є відповідальними платниками податків, повинні вказувати на недобросовісних землекористувачів. Значна кількість керівників районів, а також членів місцевих робочих груп безвідповідально поставилися до цього завдання, навіть попри те, що голови райдержадміністрацій несуть персональну відповідальність за проведення та результати заходу «Врожай-2017». Враховуючи це, всім місцевим робочим групам необхідно активізувати свою роботу. Всі, хто не встиг у встановлені терміни виконати необхідні заходи І етапу, до 1 серпня мають привести у відповідність усі документи та закінчити моніторинг. Головам місцевих робочих груп необхідно провести аналіз, з яких причин виникли недоопрацювання. Всі виявлені недоліки треба усунути найближчим часом, а на винних накласти відповідне покарання. Сподіваюсь, у подальшому випадки невчасного або неповного виконання покладених обов’язків на членів місцевих робочих груп будуть відсутні, - підбив підсумки голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Середа, 26 Липня 2017 08:36 | Переглядів: 433

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]