Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

На території громад Запорізького району починається організація суспільно-корисних робіт

В умовах бойових дій на території України всі зусилля суспільства мають бути спрямовані на опір агресору та подолання наслідків вторгнення. Відтак, зростає необхідність збільшення кількості трудових ресурсів, залучених до забезпечення нормального функціонування суспільства. Одним із таких ресурсів є залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт.

На виконання Розпорядження голови Запорізької районної державної адміністрації Олега Буряка № 257 від 24.11.2022 «Про організацію суспільно-корисних робіт», в громадах Запорізького району вживаються заходи щодо запровадження суспільно-корисних робіт.

«Для осіб, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного можуть пропонуватися суспільно корисні роботи. Враховуючи той факт, що останніми змінами в законодавстві максимальний розмір допомоги по безробіттю не може перевищувати 6500 грн.,  то участь у таких роботах є досить гідною альтернативою. Важливо, що заробітна плата для учасників суспільно корисних робіт не може бути нижчою  за розмір мінімальної заробітної плати (на сьогодні мінімальна зарплата 6700 грн.). З особами, що залучаються до суспільно корисних робіт укладаються строкові трудові договори» - розповідає директор Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік.

Порядком Кабінету Міністрів України від 13.07.2011 р. № 753 визначено орієнтовний перелік видів суспільно корисних робіт , що виконуються в умовах воєнного стану, зокрема:

  • ремонтно-відновлювальні роботи, насамперед роботи, що виконуються на об’єктах забезпечення життєдіяльності;
  • фасування гуманітарної допомоги;
  • плетіння маскувальних сіток;
  • роботи з підтримання у готовності захисних споруд цивільного захисту, пристосування існуючих наземних або підземних приміщень під найпростіші укриття;
  • організація забезпечення життєдіяльності громадян, що постраждали внаслідок бойових дій та інші.

Отже, суспільно корисні роботи – це вид тимчасової трудової діяльності працездатних осіб в умовах воєнного стану, які провадяться для виконання робіт, що мають оборонний характер, ліквідацію надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру, що виникли в період воєнного стану, та їх наслідків, що наближає нас до Перемоги.



Четвер, 01 Грудня 2022 14:49 | Переглядів: 479

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]