Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

В ЗАПОРІЖЖІ ПРЕЗЕНТУВАЛИ «ДОВІДНИК БЕЗБАР’ЄРНОСТІ”

Напередодні Міжнародного дня боротьби за права людей з інвалідністю, в обласному центрі відбулась конференція “Безбар’єрна Україна”, під час якої презентували “Довідник безбар’єрності” та подискутували щодо проблем впровадження доступності у всі сфери життя суспільства. Обласну владу на заході представляла керівниця апарату ЗОДА Зінаїда Бойко. Також до конференції долучились представники міської влади та громадськість.

Як підкреслила керівниця апарату ЗОДА, довідник створювали з 2021 року і в ньому в основному наведені рішення проблем, які турбували суспільство до повномасштабного вторгнення. Саме тому поточний варіант більше стосується освітніх та інформаційних питань і потребує доповнення згідно з викликами сьогодення.

“Сьогодні нам представили цікаву і корисну книгу, яка дає можливість кожній людині зрозуміти наскільки глибоким є поняття «безбар'єрність». Попереду велика робота з доповнення довідника тими реаліями, які створюють бар’єри для кожної людини саме сьогодні, в умовах війни”, - повідомила Зінаїда Бойко.

Також посадовця наголосила на важливості дотримання принципу «нічого про людей з інвалідністю без їх участі», бо лише люди з особливими потребами можуть розповісти про всі проблеми та бар’єри, з якими зіштовхуються та долають у повсякденному житті. Їх поради та досвід будуть враховані у наступних редакціях довідника та у поточній діяльності обласної влади.

Перший в області примірник «Довідника безбар’єрності» вже доступний у Запорізькій обласній науковій бібліотеці, де з ним можливо ознайомитись та втілити ці поради у реальне життя. Окрім друкованого зразка, який до речі містить переклад шрифтом Брайля, присутні QR-коди на електронну версію з аудіо супроводом, завдяки чому скористатися довідником можливо у зручному форматі з будь-якої точки планети.

Департамент культури та інформаційної політики



П'ятниця, 05 Травня 2023 07:25 | Переглядів: 149

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]