Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Об’єднані територіальні громади готуються до впровадження земельної реформи

На базі Запорізького Центру розвитку місцевого самоврядування відбувся семінар для голів об’єднаних територіальних громад регіону з питань упровадження земельної реформи в Україні. Головні аспекти та особливості реформи роз’яснили представники різних гілок державної та регіональної влади, фахові експерти у питаннях земельних відносин. У заході також взяли участь заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко та керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Зінаїда Бойко наголосила на необхідності якомога більш тісної співпраці органів влади та громад у земельній сфері, зупинилася на розробленому Мінрегіоном законопроекті щодо розпорядження землею за межами населених пунктів. За її словами, прийняття цього законопроекту дозволить суттєво підвищити економічну спроможність та фінансовий потенціал територіальних громад.

Позицію державної влади та механізми співпраці з громадами висвітлили директор Департаменту агропромислового розвитку Вадим Фіоктістов та в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру в Запорізькій області Яна Декобаєва.

З урахуванням того, що на цьогорічному інвестиційному форумі InCoForum – 2017 окрема увага буде приділена інвестиційній привабливості об’єднаних територіальних громад, актуальним став виступ начальника Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Артура Бойка. Посадовець презентував перший інвестиційний паспорт ОТГ – пілотною стала Веселівська громада. До початку Форуму планується підготувати паспорти всіх громад області.

Директор Центру Олександр Свистун підкреслив, що земельні питання є одними з головних у життєдіяльності громад. Потрібне чітке орієнтування в тих нововведеннях, які прогнозуються в нормативній базі щодо розпорядження землею. Він підкреслив, що Центр розвитку місцевого самоврядування системно займається актуальними питаннями земельної сфери та надає всю необхідну консультативну підтримку громадам.

Про перспективи створення маркетингових груп в об’єднаних територіальних громадах присутнім розповів Владислав Карпенко – експерт з питань розвитку бізнесу в сільській місцевості Проекту USAID «Підтримка аграрного і сільського розвитку».

Цей семінар став черговим у циклі заходів, присвячених земельній реформі.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



П'ятниця, 01 Вересня 2017 08:46 | Переглядів: 421

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]