Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Об'єднані територіальні громади долучаються до участі у II міжнародному інвестиційному форумі

 

Стан підготовки до другого міжнародного інвестиційного форуму «InCo Forum-2017», а також порядок використання субвенцій з державного бюджету на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад розглянуто під час наради, яка відбулася під керівництвом голови облдержадміністрації Костянтина Бриля. У нараді взяли участь заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, голови об’єднаних територіальних громад.

Так, 12 жовтня у виставковому центрі «Козак-Палац» відбудеться ІІ міжнародний інвестиційний форум «InCo Forum-2017», присвячений актуальним питанням кооперації об’єднаних територіальних громад і бізнесу.

Захід ініційовано Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Запорізькою обласною державною адміністрацією, обласною радою, Агенцією регіонального розвитку, торгово-промисловою палатою, Центром розвитку місцевого самоврядування.

За словами Костянтина Бриля, минулорічний форум уже показав свою дієвість та важливість. Адже під час «InCo Forum» об’єднані територіальні громади мають можливість особисто поспілкуватися з майбутніми інвесторами.

- Хочу навести приклади вдалої співпраці з інвесторами у Біленьківській та Ботіївській громадах. В обох випадках йдеться про активну підтримку території інвесторами. Так, відкривши перевантажувальний термінал у Біленькому, «Нібулон» приділив чимало уваги розвитку інфраструктури громади. Подібна ситуація відбувається і з альтернативною енергетикою в Ботієво. Залучення інвесторів на територію - це величезний позитив, який сприяє розвитку соціально важливих напрямків, створенню нових робочих місць та надходженню коштів у бюджет громади у вигляді податків, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Цього року обрано три основні тематичні напрямки форуму: імплементація міжнародного досвіду, залучення інвестицій та розвиток кооперації між представниками громад і виробниками товарів та послуг. Під час заходу представники місцевих органів влади, територіальних громад та власники бізнесу, українські та іноземні інвестори, топ-менеджери, експерти, представники проектів міжнародної технічної допомоги об’єднаються у прагненні до економічного зростання новостворених територіальних об’єднаних громад.

Наразі дев'ять об'єднаних територіальних громад надали заявки щодо участі у форумі: Берестівська, Веселівська, Воскресенська, Гірсівська, Гуляйпільська, Широківська, Павлівська, Приморська та Чернігівська територіальні громади. При цьому сім громад офіційно відмовилися від участі у заході через відсутність коштів. Ще вісім громад наразі не прийняли рішення щодо участі в експозиції.

На сьогодні в усіх об'єднаних територіальних громадах триває створення та розробка інвестиційних паспортів. За словами фахівців, на сьогодні ці документи потрібні всім об'єднаним територіальним громадам. Проте створити інвестпаспорти «з нуля» дуже важко. Тому активну допомогу запорізьким громадам надають облдержадміністрація, Агенція регіонального розвитку та торгово-промислова палата регіону.

- Нині всі ми зацікавлені у презентації громад якнайкраще. Адже від цього залежить і загальний розвиток області. Власне участь у форумі надасть громадам реальну можливість виходити на зовнішню арену ринків та самостійно просувати власні проекти, знаходити міжнародних партнерів та залучати інвестиції. Причому для цього не потрібен на 100% готовий план. Адже для інвестора набагато важливіше побачити готовність громади розвиватися та співпрацювати. А деталі цієї співпраці все одно будуть обговорюватись під час реалізації проектів, - підкреслив Костянтин Бриль.

Учасники заходу також обговорили порядок використання субвенцій з державного бюджету на розвиток інфраструктури об'єднаних територіальних громад. Так, на 2017 рік з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ Запорізької області надано субвенцію у розмірі 70 млн. 918,8 тис. грн. Наразі облдержадміністрацією надано висновки щодо 104 проектних заявок від 16 об'єднаних територіальних громад. Деякі заявки комісією при Мінрегіоні були направлені на доопрацювання.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю ОДА



Вівторок, 05 Вересня 2017 15:09 | Переглядів: 398

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]