Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Туристичний сезон продовжується

Запорізький район багатий на місця, які передбачають організацію дозвілля, відпочинок, як сімейний, так і окремо для дітей та дорослих, для чого є на території усі відповідні умови.
У нашому районі діє туристичний кабінет на громадських засадах, який веде облік туристичних цікавинок нашого краю та активно співпрацює з туроператорами міста і області.
Теплохідна прогулянка навкруги острова Хортиця для екскурсоводів, яку організувала керівник турфірми Валентина Вініченко та особисто запросила представників туристичної галузі нашого району, була просто неперевершеною! Максим Остапенко – Генеральний директор Національного заповідника «Хортиця» - розповідав так цікаво і так багато того, що до цього не було відомо, що час минув непомітно.
Проходячи Дніпром мимо майбутньої лагуни (в процесі будівництва) на березі села Нижня Хортиця, екскурсовод повідомив про те, що її будує підприємець Юрій Лагно, депутат Долинської ОТГ. А наступного дня – 9 вересня – мальовничому місці біля ставків Юрія Лагна відбувся чудовий захід – П’ятий всеукраїнський дитячий фестиваль «Риболовні канікули».
Щорічно захід збирає велику кількість гостей. У попередньому році був поставлений рекорд учасників фестивалю. Їх налічувалося 160 чоловік!
Розповідати про це – просто задоволення! Дітей зібралося більше 100-та чоловік від 2-х до 16-ти років з Донеччини, Луганська, Криму, Дніпропетровської та Запорізької областей, а також – з міста Запоріжжя.
Були в тому числі і наші земляки - 12-річні нижньохортичани Дмитро Паливода та Артем Кузнєцов. Сонячна тепла погода сприяла доброму настрою.
Для кожного учасника був відведений окремий поміст. Після рибальства усім – і дітям, і батькам – безкоштовно було запропоновано смачну кашу. Для бажаючих були й різні напої, шашлики та інші смаколики.
На урочистостях усіх присутніх тепло привітав голова Запорізької райдержадміністрації Анатолій Васюк, а також – організатори свята.
Окрім перших місць нагороди отримали учасники інших номінацій: «За першу виловлену рибку», «За волю до перемоги», «За найбільшу рибку» тощо.
Ну а виграшні призи були: мангали, щепниці, котли на триніжках, спінінги, лазерні та інші ліхтарики, абонементи на ДЖД та усі атракціони Дубового гаю, навіть надувні одно місцеві човни!
Спонсорів багато, у т.ч. і депутат Запорізької облради Віктор Щербина.
На учасників чекали великі «Ікаруси» та інший транспорт, який перевозив учасників та гостей заходу.
Позитивний настрій підтримувався протягом всього фестивалю. Розходилися неохоче. І давали обіцянку обов’язково зустрітися наступного року.


Провідний методист з дозвіллєвої та туристичної діяльності
центру культури і дозвілля ЗРР Тетяна Чудновська



Понеділок, 11 Вересня 2017 15:27 | Переглядів: 408

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]