Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

«Санаторно – курортне лікування учасників АТО»

Механізм забезпечення учасників АТО санаторно-курортним лікуванням визначено Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 №200( далі - Порядок № 200).
Дія цього Порядку не поширюється на осіб, зазначених у Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, районних у м. Київі та Севастополі держадміністрацій, виконавчими органами міських рад, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2006 р. №187, та Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками до санаторно-курортних закладів військовослужбовців, ветеранів війни, ветеранів військової служби, органів внутрішніх справ та деяких інших категорій осіб і членів їх сімей, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2011 р. №446.
Постановою Кабінету Міністрів України від 01.03.2017 р. №110 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення деяких категорій інвалідів санаторно-курортним лікуванням, та внесення змін до порядків, затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 22.02.2006 р. №187 та від 31.03.2015 р. №200, змінено існуючу систему закупівлі санаторно-курортних послуг на відшкодування вартості послуг санаторно-курортного лікування (путівки) для осіб з інвалідністю та постраждалих учасників антитерористичної операції через безготівкове перерахування коштів санаторно-курортним закладам за надані послуги на підставі трьохсторонньої угоди ( особа - управління- санаторій). Крім цього, передбачено вільний вибір самим учасником антитерористичної операції санаторно-курортного закладу.
Тобто, відтепер людина самостійно може обрати санаторно-курортний заклад для оздоровлення, після цього звернутися до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації або фактичним місцем проживання відповідно до довідки про взяття на облік (для осіб, що переселилися з тимчасово окупованої території), де перевіряється заклад на відповідність встановленим вимогам. Після цього укладається тристороння угода, яка передбачає безготівкове перерахування коштів санаторно-курортним закладам за надані послуги.
Послуга щодо забезпечення санаторно-курортними путівками осіб, які постраждали під час проведення антитерористичної операції та яким встановлено статус учасника бойових дій чи інваліда війни відповідно до пункту 9 частини першої статті 6 та пункту 1 частини другої статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» надається на безоплатній основі.
Орієнтовний перелік санаторно-курортних закладів для оздоровлення постраждалих учасників антитерористичної операції розміщено на веб-сайті Мінсоцполітики
(http: //www.msp.gov.ua/timeline/Sanatornokurortnoe-likuvannya.html) в розділі «Громадянам» - «Санаторно – курортне лікування».
Більш детальну інформацію щодо забезпечення санаторно-курортним лікуванням постраждалих учасників антитерористичної операції можна отримати в управлінні за адресою: вул. Розенталь, 3 а, м. Запоріжжя, 69089, телефон для довідок 223-61-74, каб.10.

Начальник відділу з питань
обслуговування інвалідів,
ветеранів війни та праці,
нагляду за призначенням та
виплатою пенсій                                                                                                                                   Н.В.Грона

 



Четвер, 19 Жовтня 2017 11:00 | Переглядів: 438

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]