Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

На особистому контролі голови облдержадміністрації - всі звернення на пряму телефонну ліні

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль провів «гарячу» телефонну лінію з жителями регіону в обласному контактному центрі. Прямим зв'язком з очільником регіону скористалися 17 жителів області. Всі проблемні питання взято на особистий контроль Костянтином Брилем, а також керівниками профільних департаментів облдержадміністрації.

Наприклад, жителька Новомиколаївського району Валентина Гармаш порушила проблему неналежного водопостачання в селищі. Тож керівник області доручив з'ясувати причину та опрацювати питання представникам місцевої влади. А щоб заявниця не отримала бюрократичну «відписку», пообіцяв проконтролювати вирішення питання.

Кілька звернень стосувалися надання матеріальної допомоги, підтвердження недієздатності та медичної допомоги. Зокрема, житель Якимівського району Олександр Казидуб повідомив про незадовільну робота лікарів Якимівської ЦРЛ. Заявник з Веселівського району звернувся щодо звільнення сина від служби в армії, оскільки сам є інвалідом і втратив єдиного годувальника. Кожне питання Костянтин Бриль взяв на особистий контроль.

Ще одна поширена тема, яку жителі регіону порушили перед головою облдержадміністрації, - житло. Зокрема, жителька Михайлівського району Світлана Циба звернулася щодо забезпечення житлом учасника АТО. Ніна Пап із м. Мелітополь просила правової допомоги в питанні отримання житлової площі. Тетяна Дернова з Оріхівського району повідомила, що її донька не може знайти житло, але має освіту агрохіміка та бажає працювати в рідному районі. Тож Костянтин Бриль звернув увагу жінки на програму «Сільське подвір'я», яка вже багато років діє в регіоні і допомагає сільським жителям.

Кілька дзвінків із м. Енергодар містили скарги на бездіяльність Енергодарського міського голови. Голова облдержадміністрації роз'яснив, що більшість претензій місцевих жителів стосуються роботи депутатського корпусу та політичних суперечок у місті. Адже саме рішенням Енергодарської міськради мають виділятись кошти на розвиток комунальної сфери. Також Костянтин Бриль пообіцяв звернути увагу міського голови Павла Музики на всі проблемні питання, окреслені заявниками.

Жителі обласного центру з настанням холодів найбільше переймалися питаннями надання допомоги безхатченкам, відсутності опалення в будинку, підключення індивідуального опалення, стабілізації напруги в електромережі в межах норми тощо. Тож голова облдержадміністрації запевнив, що зверне увагу Запорізької міськради на ці питання.

У сільській місцевості проблеми - схожі. Так, жителька Чернігівського району Василина Каплунова порушила проблему заготівлі дров і ціни на вугілля. Очільник регіону зазначив, що проблема високих цін і невідповідність компенсації реальній вартості вугілля йому відома. Тож влада регіону планує звернутися до Кабінету Міністрів України з цього питання. Тим часом, аби жінка не відчувала дискомфорту у власній оселі, місцева влада має допомогти їй із заготівлею дров.

Ще один заявник - Юрій Єрьомін звернувся до голови облдержадміністрації щодо реалізації проекту компанії «Юрокейп-Юкрейн». Костянтин Бриль повідомив йому, що будівництво вітроелектростанцій, якого жителі області чекають уже сім років, нарешті зрушило з місця.

- З 2010 року компанія займалася розробленням документації із землеустрою. Згідно з планами «Юрокейп-Юкрейн» має вкласти у проект вітростанції близько 800 мільйонів євро. Більше того, під час II Міжнародного інвестиційного форуму «InCoForum - 2017» було підписано договір про внесок ТОВ «Юрокейп Юкрейн» у розвиток соціальної інфраструктури Гірсівської об’єднаної територіальної громади. У разі, якщо інвестор порушить свої зобов’язання, влада регіону буде змушена звернутися до Кабінету Міністрів України щодо розірвання договору з компанією, - підкреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

 



Понеділок, 20 Листопада 2017 14:40 | Переглядів: 408

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]