Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Петро Порошенко: «Одне із завдань децентралізації - наблизити владу до простої людини та скоротити відстань і час для вирішення проблем»

Сьогодні голова Запорізької облдержадміністрації Костянтин Бриль бере участь у форумі об’єднаних територіальних громад, що триває в Києві під головуванням Президента України Петра Порошенка.

Відкриваючи форум, Президент України зазначив, що на сьогодні майже 3 тисячі сільських та селищних рад об’єдналися в 665 територіальних громад.

- Коли в 2014 році було проголошено, що реформа децентралізації стане ключовим кроком для України, в це ніхто не повірив. Ніхто не сподівався, що це зайде так далеко. Всі думали, що владу з центру на місця ніхто не віддасть. Проте це була продумана та виважена стратегія розвитку держави, - зазначив Президент України Петро Порошенко.

Глава держави також наголосив, що іще в 2014 році місцеві бюджети складали 68 мільярдів 600 мільйонів гривень. Проте вже до кінця поточного року ця цифра становить 171 мільярд гривень.

За словами Президента України, саме децентралізація дозволила розпочати ремонт шкіл та дитсадків, освітлення вулиць, створити нові заклади культури, відновлювати дороги, причому не тільки в Києві. Більше того, задля оновлення всіх цих об’єктів нині не треба просити допомоги в центральної влади. Адже ініціативні люди на місцях отримали можливість вирішувати проблемні питання громади.

Не менш важливим кроком Петро Порошенко назвав якісне та доступне медичне обслуговування. Для цього з держбюджету вже виділено перші 4 мільярди гривень. Ще один важливий аспект, на якому зробив акцент Президент України, – розвиток інформаційно-комунікаційних технологій у селі, що позитивно позначилось на розвитку медицини та освіти.

Петро Порошенко зупинився на питанні наповнення місцевих бюджетів. За його словами, 5% за користування надрами буде зараховуватись у місцеві бюджети. Крім цього, податок з доходів фізичних осіб за користування землею має стати частиною доходу місцевих бюджетів. Цей законопроект вже зареєстровано, він отримав підтримку влади, тепер потрібна підтримка народних депутатів України.

Особливу увагу Глава держави приділив обліку земель сільськогосподарського призначення. За словами Петра Порошенка, облік має завершитися не пізніше 31 грудня 2018 року. Адже саме це потрібно для розвитку інвестиційної привабливості та розвитку країни.

- Децентралізація дала вам шанс із слухняних та безправних виконавців і прохачів стати успішними місцевими лідерами, які здатні вирішувати проблеми села, селища, міста. А потім – рухатися вгору, вливати свіжу кров, якої завжди потребує влада, щоб не закостеніти і не відірватися від проблем людей. Одне із завдань децентралізації - наблизити владу до простої людини, скоротити відстань і час для вирішення проблем. Президент, Уряд, Верховна Рада налаштовані на ефективну співпрацю з громадами. Україна буде успішною країною успішних людей, - наголосив Петро Порошенко.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Понеділок, 04 Грудня 2017 13:37 | Переглядів: 299

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]