Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Пріоритети облдержадміністрації у 2018 році - співпраця з інвесторами та будівництво нових соціально важливих об’єктів

Головні завдання обласної виконавчої влади на 2018 рік окреслив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль під час наради з керівниками структурних підрозділів.

Першочергову увагу очільник регіону приділив роботі Департаменту капітального будівництва ОДА.

- До цього структурного підрозділу буде прикута моя особлива увага. Особливо до перехідних питань та виконання всіх намічених планів на 2018 рік. Зокрема, це стосується хірургічного корпусу дитячої лікарні, адже на виконання цих робіт планується виділення чималого бюджету і дотацій з держбюджету. Це дуже старе приміщення і воно потребує нашої особливої уваги. Нині ми нарешті підійшли до проведення тендерних процедур, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Не менш важливими очільник регіону назвав плани щодо будівництва трьох басейнів: у КЗ «Запорізька обласна школа вищої спортивної майстерності» ЗОР, Хортицькій національній навчально-реабілітаційній академії та КЗ «Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат «Джерело» ЗОР. Костянтин Бриль зазначив, що завершити ці проекти планується в 2019 році.

- Крім цього, маємо великий амбітний проект – створення Центру реабілітації учасників АТО. І я вестиму перемовини з Прем’єр-міністром України щодо співфінансування цього будівництва з держбюджету. Вже розроблено проект на три черги будівництва загальною вартістю близько 500 мільйонів гривень. На Великому Лузі планується створення нового корпусу, їдальні, мереж тепло- та водопостачання. За умови відповідного своєчасного фінансування ми хочемо звести цей об’єкт за 2018-2019 роки. Нині із 12 тисяч військовослужбовців, що проходили службу в АТО, 9 тисяч уже повернулись. Якщо до них додати учасників інших військових конфліктів та членів їх сімей, які потребують реабілітації, ми побачимо реальну необхідність цього об’єкту, - підкреслив Костянтин Бриль.

Очільник регіону подякував колективу облдержадміністрації за злагоджену роботу в 2017 році та наголосив, що 2018 рік буде для запоріжців не менш відповідальним. Тому кожен із підрозділів ОДА має чимало завдань. Зокрема, Управління зовнішніх зносин та ЗЕД має тримати на контролі роботу з інвесторами. Це стосується ТОВ «Юрокейп Юкрейн», аби бюрократична складова не стала перешкодою. Також ПАТ ДТЕК, яке вже вкладає кошти в соціальний розвиток територій. І провідного інвестора – ТОВ СП «Нібулон».

- У 2108 році «Нібулон» у Вільнянському районі планує вкласти майже 500 мільйонів гривень, створити близько 300 робочих місць. І ми маємо спрацювати дуже злагоджено, аби такий самий об’єкт, як у Біленькому, з’явився й у Вільнянському районі. До цієї території прикута увага у зв’язку зі ще одним інвестором. Проте там «працює» група людей і депутатів, які вводять жителів в оману. Все повинно відбуватися тільки у відповідності з буквою закону. Нині там проводяться громадські слухання і ми маємо жорсткі вимоги до всіх ланок влади, аби в підсумку місцева громада отримала позитив. Наші цілі одні - залучення додаткових коштів інвестора і відкриття нових робочих місць, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Керівник області висловив сподівання, що найближчим часом Урядом буде прийнято рішення щодо збільшення штатної чисельності фахівців ОДА за рахунок зменшення працівників райдержадміністрацій. Тоді кожен Департамент отримає додаткові штатні одиниці відповідно до свого навантаження.

Наостанок Костянтин Бриль надав доручення запланувати заходи та відповідний кошторис до бюджету 2019 року, аби підготуватися до святкування 80-річчя області в наступному році.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Четвер, 11 Січня 2018 16:19 | Переглядів: 295

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]