Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Понад 50 громадських організацій допомагають учасникам АТО та їх родинам

У Запорізькій області активно розвивається громадський рух учасників антитерористичної операції. Створено понад 50 громадських організацій у всіх містах та районах області, найактивніші серед них – «Запорозька рада ветеранів АТО», «Товариство ветеранів АТО», «Ветерани АТО Мелітопольщини», «Честь та гідність», «Об’єднання ветеранів та волонтерів АТО» та інші.

За підтримки обласної влади активно розвивається громадська організація «Родина козацької звитяги», яка об’єднала рідних та близьких запоріжців, що віддали життя за свободу та незалежність України на Донбасі. Наразі організація об’єднала понад 150 родин.

Громадські організації ветеранів АТО активно співпрацюють із обласною державною адміністрацією та органами місцевого самоврядування, займаються військово-патріотичним вихованням молоді, допомагають у соціально-психологічній адаптації та пошуку роботи своїм побратимам, сприяють увічненню пам’яті загиблих героїв.

Яскравим прикладом ефективної співпраці влади та ветеранів АТО став єдиний у державі обласний благодійний телемарафон до Дня захисника України та Дня Збройних Сил України, що проводиться третій рік. Цього року до нього залучилося понад 800 підприємств, установ та організацій, було зібрано понад 1 мільйон гривень. Всі зібрані кошти йдуть на соціальну підтримку родин полеглих захисників України, бійців, які отримали інвалідність, поранення, потребують коштовного лікування та реабілітації.

Для комплексної підтримки демобілізованих бійців в усіх містах та районах області третій рік працюють центри допомоги учасникам АТО, де можна отримати консультації з питань оформлення статусу учасника бойових дій, отримання соціальної допомоги, земельних ділянок, проходження професійного навчання та перепідготовки тощо.

Також у регіоні працює найбільший в Україні унікальний волонтерський центр для відпочинку військовослужбовців «Солдатський привал», створений у співпраці обласної влади та Придніпровської залізниці. Тут є всі умови для комфортного відпочинку солдат, членів родин учасників АТО – обладнано спальні місця, кухню, душові та пральні. За два з половиною роки роботи центр відвідали понад 7 тисяч військовослужбовців.

На сьогодні у Запорізькій області нараховується понад 12 тисяч учасників АТО.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Середа, 24 Січня 2018 08:42 | Переглядів: 317

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]