Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Пільги для багатодітних сімей

Відповідно до Закону України «Про охорону дитинства», багатодітна сім’я — сім’я, в якій подружжя (чоловік та жінка) перебуває у зареєстрованому шлюбі, разом проживає та виховує трьох і більше дітей, у тому числі кожного з подружжя, або один батько (одна мати), який (яка) проживає разом з трьома і більше дітьми та самостійно їх виховує.
Не варто забувати про те, що до складу багатодітної сім’ї включаються також діти, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах, – до закінчення навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років.
Важливо: Дитячим будинкам сімейного типу та прийомним сім’ям, в яких не менше року проживають відповідно троє або більше дітей, а також сім’ям (крім багатодітних сімей), в яких не менше року проживають троє і більше дітей, враховуючи тих, над якими встановлено опіку чи піклування, надаються також певні пільги, які передбачені для багатодітних сімей.
Законом України «Про охорону дитинства» встановлені такі пільги для багатодітних сімей ( ч. 3 ст. 13) :
1. 50-відсоткова знижка плати за користування житлом (квартирна плата) в межах норм, передбачених чинним законодавством (21 кв. метр загальної площі житла на кожного члена сім’ї, який постійно проживає в жилому приміщенні (будинку), та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю);
2. 50-відсоткова знижка плати за користування комунальними послугами (газопостачання, електропостачання та інші послуги) та вартості скрапленого балонного газу для побутових потреб. Площа житла, на яку надається знижка при розрахунках плати за опалення, становить 21 кв. метр опалюваної площі на кожного члена сім’ї, який постійно проживає в жилому приміщенні (будинку), та додатково 10,5 кв. метра на сім’ю.
3. 50-відсоткова знижка вартості палива, у тому числі рідкого, у разі якщо відповідні будинки не мають центрального опалення;
4. Пільги щодо плати за користування житлом (квартирної плати), комунальними послугами та вартості палива надаються багатодітним сім’ям незалежно від виду житла та форми власності на нього.

Пільги на житлово-комунальні послуги для багатодітних сімей надаютьься з 1 січня 2017 року за умови, якщо розмір середньомісячного сукупного доходу сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу – 2470,00 грн.
Для отримання пільг багатодітні сім'ї повинні звернутися в управління соціальної політики з наступними документами:
- паспорт
- ідентифікаційний код
- свідоцтво про народження дітей
- посвідчення, що дає право на пільги
- довідка про склад сім'ї
- довідки про доходи за попередні 6 місяців, що передують місяцю звернення
До членів сім'ї пільговика (багатодітної сім’ї) під час надання пільг належать: дружина (чоловік); їх неповнолітні діти (до 18 років), якщо навчаються за денною стаціонарною формою навчання - до 23 років.
До сукупного доходу сім'ї пільговика включаються нараховані:
1) пенсія;
2) заробітна плата;
3) грошове забезпечення;
4) стипендія;
5) соціальна допомога (крім частини допомоги при народженні дитини, виплата якої здійснюється одноразово, частини допомоги при усиновленні дитини, виплата якої здійснюється одноразово, допомоги на поховання, одноразової допомоги, яка надається відповідно до законодавства або за рішеннями органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємств, організацій незалежно від форми власності);
6) доходи від підприємницької діяльності.
Для працездатних осіб, у яких відсутні доходи (крім осіб, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, вищих навчальних закладах, осіб, призваних на строкову військову службу), та фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку першої групи, до сукупного доходу за кожний місяць враховується дохід на рівні прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на відповідний місяць.
Для фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку другої групи, до сукупного доходу за кожний місяць враховується дохід на рівні двох прожиткових мінімумів, установлених для працездатних осіб, для фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку третьої групи, - трьох прожиткових мінімумів, установлених для працездатних осіб.
Багатодітні сім’ї, до сукупного доходу яких входять вище зазначені доходи (крім пенсії та соціальної допомоги), або якщо до складу сім'ї входять працездатні особи, подають до управління соціального захисту райдержадміністрації декларацію про доходи сім'ї пільговика за встановленою формою, а також довідки про доходи членів сім'ї за шість місяців, що передують місяцю звернення.
Управління соціального захисту визначає середньомісячний сукупний дохід сім'ї в розрахунку на одну особу шляхом ділення загальної суми грошових доходів членів сім'ї пільговика за попередні шість місяців на 6 і на кількість членів сім'ї.
У разі коли середньомісячний дохід сім'ї в розрахунку на одну особу не перевищує величину доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу (2470 грн.), багатодітна сім’я має право на отримання пільг протягом року з місяця визначення відповідного права.
У разі коли середньомісячний дохід багатодітної сім'ї в розрахунку на одну особу перевищує величину доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, управління соціального захисту письмово поінформує пільговиків про те, що вони не мають права на отримання пільг.
У разі зменшення доходу багатодітної сім'ї, сім’я має право звернутися до управління соціального захисту для визначення права на отримання пільг з місяця звернення.
Надання пільг припиняється якщо пільговиком приховано або навмисно подано недостовірні дані про доходи будь-кого із членів сім'ї пільговика, що вплинуло на визначення права на пільги.
Пільговик має право на отримання пільг протягом року починаючи з 1 липня 2017, тобто наступний розрахунок буду проведено 1 липня 2018 року. Відповідно всі документи підтверджуючі доходи необхідно надати до управління до 1 липня 2018 року.

Управління соціального захисту населення райдержадміністрації

 



Середа, 31 Січня 2018 16:08 | Переглядів: 506

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]