Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Запорізька область на ремонт доріг отримала у 10 разів більше коштів, аніж торік

Питання організації експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення та плани робіт на поточний рік обговорили учасники обласної селекторної наради з актуальних питань соціально-економічного розвитку області, яка відбулася під керівництвом голови облдержадміністрації Костянтина Бриля.

Як доповів заступник директора Департаменту капітального будівництва облдержадміністрації Геннадій Тимченко, зі сфери управління Укравтодору до сфери управління обласної державної адміністрації з 1 січня 2018 року прийнято 541 автомобільну дорогу загального користування місцевого значення загальною протяжністю 5 357,8 км.

Балансоутримувачем доріг є Департамент промисловості та розвитку інфраструктури ОДА. Замовником робіт на дорогах місцевого значення визначено Департамент капітального будівництва облдержадміністрації.

Одночасно з передачею доріг у силу вступили зміни до законодавства в частині вдосконалення механізму фінансування дорожньої галузі, які передбачають створення державного дорожнього фонду. У 2108 році на автомобільні дороги загального користування місцевого значення Запорізької області передбачено субвенцію з держбюджету в розмірі 479,7 млн. грн., що в рази більше, ніж у попередні роки.

Департаментом капітального будівництва облдержадміністрації, з метою максимального скорочення терміну перехідного періоду, в грудні 2017 року було оголошено процедури закупівлі робіт з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення по зимовому утриманню і аварійних роботах на перший квартал 2018 року.

Наразі укладено договори з переможцем торгів – ДП «Запорізький облавтодор». Таким чином, підрядна організація відповідно до умов контракту має можливість виконувати роботи, передбачені в договорі, в межах затвердженої договірної ціни.

Виконувати прийом робіт Департамент капітального будівництва поки що не може, оскільки до цього часу не внесено зміни до кодів видатків по фінансуванню робіт у 2018 році. Протее це питання знаходиться на стадії затвердження.

Крім зимового утримання укладено контракт на аварійні роботи, що передбачає виконання ямкового ремонту для підвищення безпеки руху.

- На 2018 рік на автомобільні дороги передбачено фінансування, яке у 10 разів більше минулого року. Такої значної суми Запорізька область ще не отримувала. З настанням сприятливих погодних умов розпочнеться ремонт проблемних ділянок шляхів. Кошти будуть розподілені між усіма територіями відповідно до кілометражу шляхів. Особлива увага буде приділятися двом стратегічним напрямкам: Запоріжжя – Маріуполь та Запоріжжя – Бердянськ, - повідомив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Четвер, 01 Лютого 2018 09:40 | Переглядів: 312

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]