Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Костянтин Бриль: "Децентралізація - це найкраща реформа в Україні"

Про це заявив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль під час робочої поїздки в Якимівський район, де провів зустріч з адміністративно-господарським активом. До нього також приєднався народний депутат України Сергій Валентиров.

Насамперед Костянтин Бриль привітав присутніх з тим, що район майже 100-відсотково охоплено об’єднанням - створено дві ОТГ: Якимівська і Кирилівська.

- Вважаю, що це найкраща реформа в Україні. Запорізька область посідає третє місце в Україні по децентралізації. І маю надію, що до кінця 2018 року ми максимально наблизимось до завершення створення громад у регіоні. Нині чимало питань у людей виникає стосовно виконання владних повноважень у зв'язку з процесом децентралізації. Тож хочу повідомити, що глави ОТГ є повноправними керівниками територій. Думаю, що наприкінці року ми побачимо закон про префектуру. І замість голів РДА будуть префекти районів. Але, наскільки я розумію, їх буде не 20, а п’ять. Так само замість голови ОДА буде обласний префект. Усі вони будуть представляти виконавчу владу на місцях. І їхнє головне завдання - відслідковувати, аби рішення громад відповідало чинному законодавству та Конституції України, - зазначив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Очільник регіону також додав, що з часом райдержадміністрації зникнуть, а повноправними господарями територій будуть депутати громади. Проте на сьогодні в РДА чимало роботи: підписання документів, передача майна та інше. Тож Костянтин Бриль наголосив на необхідності організувати поточну роботу без порушень.

Голова облдержадміністрації також привітав громади з тим, що нарешті вирішено питання передачі земель за межами населених пунктів у розпорядження ОТГ.

- Стосовно питання землевідведення, яке турбує людей на місцях, радий повідомити, що нині від громад залежатиме не тільки інвентаризація. Завдяки рішенню Кабінету Міністрів України та Володимиру Гройсману з 1 лютого Держгеокадастр не зможе виділити землю без погодження з громадою. Саме депутати ОТГ у підсумку вирішуватимуть, які договори підписувати та на яких умовах. Та найголовніше, що ми нині вимагаємо від сільгоспвиробників, аби всі кошти залишались на території. Тоді грошей вистачить на відновлення та розвиток громад, - зазначив Костянтин Бриль.

У рамках зустрічі місцеві жителі отримали відповіді на низку актуальних питань. Зокрема, стосовно водопостачання та створення очисних споруд у смт Кирилівка. Як повідомив голова Якимівської райдержадміністрації Олександр Правосуд, нині з бюджету області планується виділення 1,5 мільйона гривень на умовах 10% співфінансування з місцевою владою на виготовлення проектної документації для будівництва очисних споруд. У свою чергу, Костянтин Бриль додав, що в майбутньому через територію району планується проведення водогону на Маріуполь за європейські кошти. Тож очільник регіону висловив сподівання, що водозабезпечення Кирилівки буде заплановано в цьому проекті.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



П'ятниця, 02 Лютого 2018 12:59 | Переглядів: 361

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]