Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

В області утворено регіональний штаб з контролю за сплатою аліментів

У Запорізькій області у лютому працювала перша мобільна група з ліквідації заборгованості з оплати аліментів, яка проводила роз'яснювальну роботу серед державних виконавців щодо застосування норм нового закону про посилення захисту права дитини на утримання шляхом удосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів, а також проводила перевірку стану виконання рішень зі стягнення аліментів з недобросовісних боржників.

До складу групи входили спеціалісти центрального і місцевого управління державної виконавчої служби Мін'юсту.

Державними виконавцями Запорізької області разом із мобільною групою було вжито заходи з метою примусового виконання рішень про стягнення аліментів.

Крім цього, при Головному територіальному управлінні юстиції у Запорізькій області утворено регіональний штаб з координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами державної виконавчої служби рішень про стягнення аліментів. Тепер ця робота здійснюватиметься на постійнй основі.

Також вжито заходів щодо забезпечення взаємодії регіонального штабу з утвореними Міністерством юстиції України мобільними групами з ліквідації заборгованості по аліментам, представниками органів Національної поліції України, Державної прикордонної служби України, соціального захисту населення.

Наразі підбито перші підсумки роботи. Так, кількість рішень про стягнення аліментів, які підлягали виконанню у 2018 році, становить 29 243. Сума стягнутих у 2018 році коштів за виконавчими документами про стягнення аліментів складає 23 млн. 110 тис. 613 грн. Кількість дітей за виконавчими документами налічує 31 641 осіб.

За словами фахівців, деякі випадки стягнення аліментів є дещо показовими. Наприклад, у деяких випадках заборгованість сягає близько 100 тис. грн.

Так, на виконанні у Михайлівському районному відділі державної виконавчої служби перебувало виконавче провадження про стягнення аліментів у розмірі 1/3 частини на утримання неповнолітніх дітей, заборгованість зі сплати аліментів перевищувала суму відповідних платежів за шість місяців і складала 90 989,89 грн.

За підсумками перевірки майнового стану боржника за місцем його проживання державним виконавцем було описано та арештовано належне боржнику майно: автомобіль «Ford Transit», причеп автомобільний двохвісний «Лідер», кухонний гарнітур, водонагрівач, холодильник, мікрохвильова піч, пральна машина, меблевий гарнітур, камін електричний. Через кілька днів боржник надав державному виконавцю для долучення до матеріалів виконавчого провадження квитанції про сплату на користь стягувача заборгованості зі сплати аліментів у повному обсязі.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Понеділок, 26 Лютого 2018 07:56 | Переглядів: 278

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]