Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Запорізька область - лідер за кількістю ОТГ, яким передано земельні ділянки у комунальну власність

Голова облдержадміністрації Костянтин Бриль висловив подяку фахівцям ГУ Держгеокадастру у Запорізькій області, які активно приєдналися до започаткованої Президентом України Петром Порошенком реформи децентралізації влади. Зокрема, в питанні передачі земель громадам. Так, учора на засіданні Кабінету Міністрів України було підписано акти приймання-передачі земельних ділянок у власність трьом ОТГ Запорізького регіону.

- За ініціативи Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з 1 лютого Кабінет Міністрів України розпочав процес передачі земель поза межами населених пунктів у власність об'єднаним територіальним громадам. Завдяки цій ініціативі відтепер не чиновники, а самі громади прийматимуть рішення, як їм використовувати землю, розвивати сільгоспвиробництво та залучати інвестиції. Це дуже важливий крок для розвитку ОТГ, адже громади зможуть суттєво збільшити надходження до власних бюджетів, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

За даними Головного управління Держгеокадастру у Запорізькій області, з 1 лютого цього року в Запорізькому регіоні, як і по всій Україні, розпочато передачу державних сільськогосподарських земель у власність об’єднаних територіальних громад.

Загалом у комунальну власність 35 ОТГ області планується передати близько 95 тис. га державних сільгоспземель. Основні етапи та послідовність дій закріплені в меморандумах про співпрацю між ГУ Держгеокадастру та об'єднаними територіальними громадами регіону. Згідно із затвердженим Планом-графіком передачі земельних ділянок ОТГ у Запорізькій області в лютому було заплановано здійснити передачу державних сільгоспземель у власність першим трьом громадам у двох районах області.

Завдяки активній співпраці обласної влади та Головного управління Держгеокадастру було вжито всіх належних заходів для виконання поставлених завдань: 100% земельних ділянок на території ОТГ були сформовані, а відомості про них внесені до Державного земельного кадастру.

ГУ Держгеокадастру прийнято накази «Про передачу земельних ділянок державної власності у комунальну власність» трьом об'єднаним територіальним громадам області, а саме:

- Приазовській селищній ОТГ (705,15 га);

- Гірсівській сільській ОТГ Приазовського району (798,48 га);

- Смирновській сільській ОТГ Більмацького району (1568,74 га).

Загальна площа земельних ділянок державної власності, що передаються у комунальну власність ОТГ, складає 3 072,38 га.

Довідково:

Відповідно до розпорядження КМУ від 31.01.2018 №60-р «Питання передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об'єднаних територіальних громад» передача земель сільськогосподарського призначення державної власності за межами населених пунктів у комунальну власність здійснюється згідно зі ст.117 Земельного кодексу України. Цей процес включає чотири основні етапи: клопотання ОТГ до відповідного Головного управління Держгеокадастру про передачу земель; інвентаризація земель у межах ОТГ; реєстрація земельних ділянок у кадастрі; передача земель у комунальну власність.

Для висвітлення стану передачі земель об’єднаним територіальним громадам створено спеціальний портал (otg.land.gov.ua), для отримання оперативних консультацій з цього питання від фахівців Держгеокадастру запроваджено функціонування гарячої лінії (0 800 502 528).

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Четвер, 01 Березня 2018 07:55 | Переглядів: 285

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]