Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Облдержадміністрація готова до ремонту та утримання переданих в управління доріг місцевого значення

Під час апаратної наради, яку провів голова облдержадміністрації Костянтин Бриль, розглянуто стан використання коштів Дорожнього фонду та плани ремонтних робіт на дорогах загального користування місцевого значення Запорізької області на 2018 рік.

В.о. директора Департаменту капітального будівництва облдержадміністрації Сергій Бєлєвцов повідомив, що при розподілі коштів між районами області застосовано принцип пропорційності відповідно до протяжності доріг на їх територіях. Департаментом проведено три процедури закупівлі робіт на І квартал 2018 року: по зимовому утриманню доріг, по аварійному ямковому ремонту та по ліквідації порослі й аварійних дерев у смузі відводу автодоріг. За результатами проведених процедур укладено договори з підрядною організацією, що дозволить розпочати роботи з настанням сприятливих погодних умов.

Департаментом також підготовлено та оголошено конкурсну процедуру по виконанню робіт з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення області на II квартал 2018 року очікуваною вартістю закупівлі 90,0 млн. грн.

З 1 січня 2018 року до сфери управління Запорізької обласної державної адміністрації передано 5357,8 км автомобільних доріг загального користування місцевого значення. На поточний рік з Державного дорожнього фонду затверджено субвенцію обласному бюджету Запорізької області на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення в сумі 479,7 млн. грн., що майже вдесятеро більше, ніж було витрачено на ці дороги з державного бюджету в 2017 році.

За результатами проведених розрахунків при розподілі коштів на експлуатаційне утримання доріг та штучних споруд на них, що включає послуги із зимового утримання, озеленення, аварійний ямковий ремонт, забезпечення безпеки дорожнього руху та інші роботи на один кілометр, заплановано виділити 46,0 тис. грн.; на поточний середній ремонт, який буде виконуватися окремими ділянками по районах, на один кілометр заплановано 25,0 тис. грн.

Загальна вартість запланованих на 2018 рік робіт з поточного середнього ремонту на дорогах загального користування місцевого значення складає 187,7 млн. грн. При цьому на фінансування робіт з експлуатаційного утримання на дороги загального користування місцевого значення заплановано виділити 291,9 млн. грн.

По закінченню зимового періоду експлуатації фахівці Департаменту капітального будівництва спільно з представниками райдержадміністрацій проведуть обстеження доріг загального користування місцевого значення області та визначать види, обсяги, вартісні показники та черговість виконання робіт у цьому році.

- Після зимового періоду експлуатації дорожнього фонду з урахуванням отриманого як позитивного, так і негативного досвіду зимової експлуатації доріг Департаменту капітального будівництва потрібно відпрацювати пропозиції щодо залучення до виконання необхідних робіт нових підприємств і організацій, - підсумував голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Середа, 14 Березня 2018 10:44 | Переглядів: 256

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]