Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Начальник відділу культури та туризму Запорізької райдержадміністрації Ірина Гемська прийняла участь у засіданні регіональної ради по координуванню туристичної та курортної діяльності при обласній державній адміністрації

За дорученням голови Запорізької райдержадміністрації Анатолія Васюка у засіданні регіональної ради по координуванню туристичної та курортної діяльності при обласній державній адміністрації 30 березня 2018 року взяла участь начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Ірина Гемська.
Члени регіональної ради, керівники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, представники громадських організацій та суб’єктів туристичної діяльності обговорили проблеми, виявлені у минулорічному сезоні, та окреслили перспективи оздоровчого сезону 2018 року.
Заступник директора Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Марина Барановська повідомила, що ремонт шляхів в області має розпочатися 2 квітня, як тільки дозволять погодні умови. Представники Головного управління Держпродслужби в Запорізькій області надали відомості щодо правильного оформлення документів та наголосили на необхідності вчасного інформування відповідних служб про всі виявлені випадки порушень для їх вчасної ліквідації.
Представники НУ ДСНС та ГУ НП у Запорізькій області зупинилися на питаннях безпеки відпочинку. Так, завдяки посиленню правоохоронних структур у курортних містах області торік кількість правопорушень знизилася на 27% порівняно з 2016 роком. Цього року всі заклади відпочинку та оздоровлення будуть перевірені та мають відповідати нормам протипожежної безпеки, пляжі – забезпечені рятувальниками.
Почесний голова громадської організації «Запорізька обласна туристична асоціація» Людмила Брацило наголосила, що залишаються актуальними пробеми, пов’язані з небажанням приватних підприємців легалізувати прибутки, виходити з «тіні» та сплачувати податки, тому в зонах оздоровлення процвітає стихійна торгівля продуктами харчування.
Учасники засідання зійшлися на думці, що перспективним для нашої області має стати не лише «пляжний», а й лікувальний, діловий, подієвий та конференц-туризм. Зокрема, запоріжців та гостей області запросили на відкриття курортного сезону до Приморська, де на початку червня планується фестиваль виноградарства, а завершиться сезон фестивалем «Ми – українські».
Владислав Мороко висловив сподівання, що новостворені територіальні громади злагоджено працюватимуть з райдержадміністраціями у питаннях розвитку туризму та організації відпочинку. Адже для цього Запорізька область має добре розвинену транспортну структуру, унікальні природні умови - 300 км берегової лінії Азовського моря, акваторію ріки Дніпро. Своєрідністю нашого краю є унікальне поєднання природних умов, ландшафтів, різноманітних рекреаційних ресурсів із великою кількістю пам’яток історії, археології, монументального мистецтва та архітектури, в області перебуває на обліку більше 8 тис. об’єктів історико-культурного надбання. Фахівці вважають, що Запорізька область має значний туристичний потенціал для збільшення кількості відпочиваючих. Незабаром підготовчі заходи до відкриття сезону відпочинку відбудуться на місцях, у всіх курортних містах та селах.
- Ми маємо забезпечити всі умови, щоб відпочивальники могли спокійно й безпечно себе почувати, а батьки були впевнені у безпеці своїх дітей в оздоровчих закладах, - наголосив Владислав Мороко
Під час засідання члени регіональної ради по координуванню туристичної та курортної діяльності, представники територій, туристичних й оздоровчих закладів також надали свої пропозиції щодо розвитку курортної і туристичної галузі регіону.

Начальник відділу культури та туризму Запорізької райдержадміністрації



Понеділок, 02 Квітня 2018 11:44 | Переглядів: 293

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]