Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Децентралізація дозволить не лише зберегти, а й розширити культурні послуги в громадах

До такого висновку дійшли учасники засідання круглого столу з актуальних питань культурного розвитку об’єднаних територіальних громад, який відбувся під керівництвом директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислава Мороко та за участю заступників голів ОТГ.

- Сьогодні культура виступає як простір широкої комунікації і, зрештою, як важливий чинник економічного розвитку країни. За останні роки ми маємо зовсім інші вимоги та виклики у сфері культури, особливо в умовах здійснення державних реформ та враховуючи, що існуюча система управління культурою потребує нагальних змін. Ми працюємо у тісній співпраці – представники обласної влади та об’єднаних територіальних громад. Ми бачимо, як оновилися будинки культури, зокрема в селі Азовському, в Комишуваській ОТГ, у Комиш-Зорянській територіальній громаді, - зазначив Владислав Мороко.

Учасники засідання круглого столу обговорили широкий спектр питань: загальноєвропейську концепцію децентралізацію у галузі культурі, план Міністерства культури з упровадження реформ децентралізації на 2018 рік, стан реалізації пріоритету «Підвищення якості культурних послуг у місцевих громадах», участь громад в ініційованому Мінкультури проекті «Малі міста – великі враження».

Також було окреслено коло питань, найбільш актуальних для громад Запорізької області, розглянуто позитивний досвід підтримки культури новоутвореними об'єднаними територіальними громадами та нові джерела фінансування, зокрема й міжнародні. У ході дискусії зійшлися на думці, що спільними зусиллями завдяки реформі децентралізації можна не тільки зберегти, а й розширити мережу закладів культури, забезпечити найрізноманітніші творчі запити й культурні потреби жителів міст і сіл.

Учасники засідання приділили увагу питанням оптимізації та затвердження базової мережі закладів культури ОТГ, роботи бібліотечної системи, закладів культури клубного типу, початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, створення інноваційних моделей закладів культури, запровадження сучасних креативних форм роботи, впровадження електронного реєстру об’єктів культурних цінностей. Посадовці Департаменту надали пояснення щодо повноважень структурних підрозділів закладів культури ОТГ з питань охорони культурної спадщини.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Середа, 04 Квітня 2018 07:43 | Переглядів: 264

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]