Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Громади міст обласного значення можуть приєднатись до інших спроможних ОТГ без проведення перших виборів

Верховна Рада України прийняла в цілому важливий законопроект № 6466 «Про внесення змін до закону «Про добровільне об’єднання територіальних громад». Це рішення дасть можливість суміжним територіальним громадам приєднуватися до громад міст обласного значення без зайвих бюрократичних процедур, тобто без проведення перших виборів до міської ради та виборів голови ОТГ. Крім цього, законопроект прирівняв територіальні громади міст обласного значення до спроможних ОТГ.

Тож віднині українські міста обласного та державного значення можуть брати участь у процесі створення об'єднаних територіальних громад. Тож люди отримали можливість не тільки приймати рішення, а і реалізовувати їх.

За словами Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубко ухвалення законопроекту очікувало майже 25 мільйонів людей, які проживають у 150 містах обласного значення та близько 1000 навколишніх територіальних громад.

Як повідомив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль, власне у Запорізькій області 5 міст обласного значення. Зокрема: Запоріжжя, Бердянськ, Енергодар, Мелітополь і Токмак. Скористатися можливістю приєднання зможуть 4 міста: Запоріжжя, Бердянськ, Мелітополь і Токмак. Адже суміжні з містом Енергодар території повністю охопленні створеними ОТГ. Процедура приєднання передбачає добровільність, як з боку громад міст обласного значення, так і сільських, селищних громад, які межують з цими містами.

- Загалом же прийняття цього законопроекту значно активізує процес створення об'єднаних громад. Хочу підкреслити: якщо на початок минулого року Запорізький регіон посідав 10 місце у всеукраїнському рейтингу щодо створення ОТГ, то на тепер область посідає четверте місце по Україні, наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Середа, 04 Квітня 2018 16:07 | Переглядів: 214

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]