Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

ГЛАВА УРЯДУ ЗАКЛАВ КАПСУЛУ БУДІВНИЦТВА ІІ ЧЕРГИ МЕМОРІАЛУ ПАМ'ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРУ

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман спільно з членами Уряду заклав капсулу будівництва ІІ черги Національного музею «Меморіал жертв Голодомору». Рішення про будівництво схвалене Урядом в рамках відзначення 85 роковин страшної трагедії. «Менше 100 років тому в історії нашої країни сталася жахлива трагедія... Ми втратили мільйони людей, і голод не обирав жертв, - сказав Володимир Гройсман. - Наш обов'язок відновити пам'ять невинно загиблих».

Прем'єр-міністр підкреслив, що розбудова Музею - це великий проект, який передбачає будівельні роботи, продовження досліджень, формування великої експозиції, яка розповість всьому світу про те, «що приховували десятиліттями». На думку Глави Уряду, реалізація таких проектів - справа честі, духовності, шани до історії. «Це наш фундамент», - сказав Володимир Гройсман.

Довідково

У листопаді минулого року Глава Уряду відвідав Національний музей - Меморіал пам'яті жертв голодоморів у Києві, де підтвердив план профінансувати добудову музею, адже це «справа честі і свідчення відновлення історичної справедливості щодо мільйонів невинно загиблих».

За задумом архітекторів, друга черга меморіального комплексу буде «захована» у Дніпровський схил, який наразі укріплюється. Це не змінить ландшафту і збереже ідею музею - як свічки пам'яті. Проект вже погоджено ЮНЕСКО. Як зазначав Глава Уряду, історія і правда мають об'єднати людей.

У грудні Кабінет Міністрів схвалив поданий Міністерством культури ескізний проект реконструкції музею кошторисною вартістю близько 772 млн грн.

У січні поточного року Прем’єр-міністр провів засідання Оргкомітету з підготовки та вшанування 85-х роковин Голодомору, участь у якому взяли Глава Адміністрації Президента Ігор Райнін, представники Міністерства культури, Українського інституту національної пам'яті, історики та експерти.

Спектр запланованих у рамках вшанування заходів - вельми широкий. Він враховує активізацію роботи з міжнародною спільнотою щодо визнання Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу, проведення великих виставок і зустрічей - з метою доведення світу масштабів трагедії, а також проведення у листопаді поточного року Міжнародного форуму, присвяченого 85-м роковинам Голодомору. Групу підготовки форуму, за пропозицією Володимира Гройсмана, очолив Віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко.

Глава Уряду також підтримав ідею створення кінострічки, присвяченої темі Голодомору, і підкреслив важливість вшанування пам'яті дослідників Голодомору, передусім американського вченого Джеймса Мейса.

За матеріалами Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України



Четвер, 05 Квітня 2018 09:24 | Переглядів: 232

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]