Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Безпека праці - запорука уникнення травматизму на виробництві

Управління агропромислового розвитку райдержадміністрації рекомендує роботодавцям, керівникам сільськогосподарських підприємств, головам фермерських господарств, інженерам з охорони праці посилити профілактичну роботу по запобіганню виробничого травматизму в поточному році, організувати роботу згідно з Правилами з охорони праці в сільськогосподарському виробництві. Дотримуватись нормативних актів з охорони праці: організувати навчання працюючих безпечним методам роботи; провести інструктаж з охорони праці з усіма працівниками, зайнятими на виробничих процесах; забезпечити працюючих спецодягом, засобами індивідуального захисту, аптечкою, питною водою та засобами пожежогасіння; відвести місце для відпочинку, споживання їжі та паління; не допускати до роботи осіб, які не пройшли медичний огляд; не допускати до роботи хворих, перевтомлених осіб, а також осіб у нетверезому стані, або тих, що не пройшли інструктаж з охорони праці; провести заходи щодо зміцнення трудової та виробничої дисципліни; для виконання технологічних процесів не допускати машини і обладнання, які мають технічні несправності; агрегати, до складу яких входять причіпні машини, з робочим місцем, обладнати двосторонньою сигналізацією.
Разом з тим, звертаємо особливу увагу роботодавців на заборону застосування праці осіб молодше вісімнадцяти років на важких роботах і на роботах з шкідливими або небезпечними умовами праці. Також забороняється залучати неповнолітніх до нічних надурочних робіт і робіт у вихідні дні та до підіймання і переміщення речей, маса яких перевищує встановлені для них граничні норми.
Наразі, необхідною умовою успішного проведення комплексу весняно — польових робіт та збереження людського потенціалу є створення керівниками сільськогосподарських формувань безпечних умов праці найманих працівників, здійснення належного контролю за підлеглими працівниками та суворе дотримання працівниками трудової та виробничої дисципліни, правил охорони праці, пожежної безпеки. Цього вимагає Закон.

 

Управління агропромислового розвитку райдержадміністрації



Вівторок, 10 Квітня 2018 11:11 | Переглядів: 372

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]