Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

У рамках Дня цивільного захисту та Тижня безпеки дитини 24 квітня 2018 року на базі Кушугумського навчально-виховного комплексу «Інтелект», який є опорним закладом з охорони праці, безпеки життєдіяльності та цивільного захисту Запорізького району, ві

До участі в семінарі були запрошені керівники, викладачі предметів «Захист Вітчизни» та «Основи здоров’я», заступники директорів з освітнього процесу, які відповідають за безпеку життєдіяльності, закладів освіти Запорізького району та Широківської об’єднаної територіальної громади.
В роботі семінару взяли участь селищний голова Кушугумської селищної ради Загребельна Г.В., заступник голови Запорізької районної державної адміністрації Рогач Т.І., методист КНМУ «Запорізький районний методичний кабінет» Запорізької районної ради Запорізької області, головний спеціаліст відділу дошкільної, загальної середньої, професійної освіти та з питань діяльності інклюзивно-ресурсних центрів управління дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної та вищої освіти Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Панченко В.О., заступник начальника НМЦ ЦЗ та БЖД Запорізької області підполковник служби цивільного захисту Арнаутов О.Г., головний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Запорізького місьрайонного управління ГУ ДСНС України у Запорізькій області Сарапій Є.М.
Учасників семінару вітали гуртківці Кушугумського навчально-виховного комплексу «За здоровий спосіб життя» (вчитель Кудлай О.С.).
Панченко В.О. зробив детальний аналіз стану дитячого травматизму під час навчально-виховного процесу за останні три роки, окреслив питання, на які треба звернути увагу під час планування роботи з безпеки життєдіяльності.
Арнаутов О.Г. розповів про організацію та порядок роботи тимчасових органів евакуації у разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. А також подякував Запорізькій райдержадміністрації і особисто голові райдержадміністрації Васюку А.Г. за плідну співпрацю з Навчально-методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Запорізької області.
Методист НМЦ ЦЗ та БЖД Запорізької області Багірова Н.Є. ознайомила присутніх з основною документацією з питань цивільного захисту, що розробляється в закладі освіти, та з вимогами щодо оформлення інформаційно-довідкових куточків з питань цивільного захисту.
Представники ГУ ДСНС України у Запорізькій області Цивірко Ю. та Пастарнак М. провели майстер-класи щодо дій у разі виявлення підозрілих предметів, схожих на вибухонебезпечні, та в разі розливу ртуті.
Сарапій Є.М. надав методичні рекомендації щодо організації протипожежної безпеки в закладах освіти.
Присутні були запрошені на майстер-класи: з радіаційної безпеки (вчитель біології Канарадзе Л.П.), з цивільного захисту (вчитель Добренька О.Я.).
В тренінговому кабінеті, обладнаному за підтримки Німецького товариства GIZ, команда тренерів Нагула Л.І. та Сушкіна І.Ю. провели тренінг за проектом «Маршрут безпеки».
З великим задоволенням присутні переглянули лялькову виставу «Лісова казка» (керівник театру «У світі казки» – практичний психолого Сушкіна І.Ю.).
Всі учасники семінару мали змогу взяти участь в практичному відпрацюванні дій під час повідомлення про виникнення пожежі на даху закладу. 240 учнів першої зміни, більш ніж 50 учасників семінару та 30 працівників Кушугумського НВК евакуювалися з приміщення за 2 хвилини 42 секунди.
На подвір’ї навчально-виховного комплексу відбулися показові виступи випускників 11-го класу «Дія за командою «Гази» (вчитель Зігаєв О.С.)
Учасники гуртка «Юні інспектори дорожнього руху» розповіли про роботу тренувального майданчика (керівник Юдіна М.С.).
Для учнів 3 класів інформаційні бесіди та показові виступи провели пожежні МПК-2 смт Кушугум КУ «Місцева пожежна охорона» ЗРР ЗО.
Підводячи підсумки семінару, директор Кушугумського НВК «Інтелект» Апостолова Т.О. поділилася досвідом роботи закладу з безпеки життєдіяльності.

 

 

Відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації



Середа, 25 Квітня 2018 08:13 | Переглядів: 335

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]