Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ У ВЕСНЯНО-ЛІТНІЙ ПЕРІОД ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ КОМПЛЕКСНА ПІДГОТОВКА

З настанням літнього періоду актуалізується питання масових пожеж. У зв’язку з цим Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації разом з Головним управлінням ДСНС України у Запорізькій області та Департаментом з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації розроблено «План дій структурних підрозділів обласної державної адміністрації, райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, територіальних органів міністерств та відомств з детальними заходами щодо попередження і недопущення пожеж у весняно-літній період 2018 року».

За даними Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, всі наявні пожежні автомобілі та техніка, пристосована для пожежегасіння, приведені в працездатний стан. Агрогосподарства області мають у наявності достатню кількість пально-мастильних матеріалів для проведення збиральних робіт. На постійному контролі залишається протипожежний стан місць збирання та зберігання врожаю зернових культур.

Керівникам територій доручено забезпечити цілодобовий моніторинг природних екосистем на підпорядкованих територіях з метою своєчасного виявлення пожеж; організувати контроль щодо недопущення випалювання лісосмуг; створити резерв паливно-мастильних матеріалів для ліквідації пожеж; організувати із залученням представників ГУ ДСНС України у Запорізькій області перевірку готовності місцевих пожежно-рятувальних підрозділів, лісових пожежних станцій; організувати проведення через ЗМІ роз’яснювальної роботи з населенням з питань дотримання правил пожежної безпеки.

Головному управлінню Державної служби надзвичайних ситуацій України у Запорізькій області рекомендовано забезпечити цілодобовий моніторинг природних екосистем області; провести перевірки протипожежного стану місць збору, переробки та зберігання сільськогосподарської продукції; провести спільні навчання з підрозділами Запорізького обласного управління лісового та мисливського господарства щодо гасіння лісових пожеж.

Головному управлінню Національної поліції у Запорізькій області рекомендовано в пожежонебезпечний період тимчасово обмежувати доступ громадян, у тому числі на транспортних засобах, до лісових масивів та лісопаркових зон; організувати патрулювання нарядів поліції в місцях масового відпочинку людей у лісопарковій зоні.

Запорізьке обласне управління лісового та мисливського господарства також має забезпечити введення тимчасових обмежень на відвідування населенням лісів та в’їзд до них автотранспортних засобів у період встановлення високого та надзвичайно високого класів пожежної небезпеки.

На Державну екологічну інспекцію в Запорізькій області та Головне управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області покладено контроль та забезпечення притягнення до відповідальності осіб, винних у спалюванні рослинності в заплавах річок, стерні, сухостою та сміття на сільгоспугіддях і присадибних ділянках.

Запорізьким магістральним електричним мережам рекомендовано до початку жнив взяти на облік землі з посівами зернових та соняшника уздовж повітряних ліній електропередач напругою 330-750 кВ, установити землекористувачів, направити їм листи з вимогами дотримання «Правил пожежної безпеки» та «Правил охорони електричних мереж», заборони влаштування звалищ, підпалів у охоронних зонах, недопущення вогневого методу розчищення полів після збирання врожаю, обов’язкового прибирання протягом трьох днів після косовиці зернових післяжнивних залишків та оранки чи дискування земель в охоронних зонах; забезпечити розчищення та утримання просік уздовж підвідомчих повітряних ліній електропередач, які проходять через лісові масиви та інші зелені зони.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

http://www.zoda.gov.ua



Середа, 25 Квітня 2018 15:09 | Переглядів: 252

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]