Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

В НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНОМУ КОМПЛЕКСУ ШИРОКІВСЬКОЇ ГРОМАДИ ВІДКРИТО СУЧАСНУ МЕДІАТЕКУ

Сьогодні, 27 квітня у Петропільському НВК Широківської громади відбулось офіційне відкриття медіатеки – сучасного інтерактивного та мультимедійного центру в поєднанні з книжковим фондом для навчання та розвитку школярів.

Медіатеку в навчально-виховному комплексу створено в рамках Програми Президента України Петра Порошенка, яку впроваджує голова фонду Марина Порошенко за підтримки Запорізької ОДА.

Офіційне відкриття сучасного простору відбулось за участі голови Широківської громади Дениса Коротенка, керівника апарату облдержадміністрації Зінаїди Бойко, директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяни Озерової, голів РДА та районної ради, освітян громади і, звісно, школярів, які, мабуть, найбільше чекали на відкриття.

Простір медіа теки поділено на 6 осередків, зручні меблі створюють атмосферу, сприятливу для розвитку, полиці з книгами, доступ до інтернету, проектор і кілька ноутбуків. Все це є яскравим прикладом сучасного кабінету, неодмінної складової Нової української школи.

Гості побажали освітянам і Широківській громаді, аби це приміщення «працювало» саме на дітей, щоб тут було цікаво, захопливо, і щоб перебування у медіатеці стимулювало дітей до цікавості і жаги до нових знань.

Така сучасна бібліотека нового зразка є важливим простором для навчання та обміну думками, її основна задача - допомогти у формуванні читацьких компетенцій, у залученні дітей з особливими освітніми потребами до бібліотечних фондів у паперовому та цифровому форматах, у відкритті можливостей для сільських дітей залучитися до створення презентацій, проектів та багато іншого.

Довідково: за останні кілька років Петропільський НВК змінив свій статус (став навчально-виховним комплексом), відкрив другу групу вихованців, здійснив капітальний ремонт приміщень початкової ланки, дитячого садочка, облаштував на обох поверхах внутрішні туалети, організував окреме харчування вихованців та багато іншого. Директорка Петропільського НВК, Лариса Суткова, є ініціатором відкриття класів з інклюзивною освітою (єдина на території Широківської ОТГ), систематичне покращення умов для навчання дітей у закладі, організація підвезення учнів та вихованців з 7 населених пунктів.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Середа, 02 Травня 2018 07:53 | Переглядів: 307

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]