Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ПРОГРАМА ЖИТЛОВИХ СУБСИДІЙ ПОТРЕБУЄ СИСТЕМНОГО ВДОСКОНАЛЕННЯ

На цьому наголосив Міністр соціальної політики України Андрій Рева під час селекторної наради з питань упровадження нового порядку призначення субсидій. Від Запорізької області у заході взяли участь представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації та керівники структурних підрозділів з питань соціального захисту населення виконавчих органів міських рад.

- Програму житлових субсидій потрібно вдосконалювати, адже вона має допомагати людям, які цього потребують. Ми маємо налагодити практичне запровадження програми за новітніми підходами. Головний принцип полягає у тезі: чим більший дохід сім’ї – тим більший відсоток обов’язкової плати за житлово-комунальні послуги, - зазначив Андрій Рева.

Постановою Кабінету Міністрів установлено, що з 01 травня 2018 року призначення житлової субсидії здійснюється за новим зразком, який враховує доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.

Призначення житлової субсидії здійснюється лише після подання нових заяв і декларації для таких домогосподарств:

орендарям житла;
внутрішньо переміщеним особам;
сім’ям, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих, а фактично проживаючих у помешканні осіб;
сім’ям, де є непрацюючі громадяни працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати;
сім’ям, в яких відбулися зміни у складі сім’ї протягом останнього року;
сім’ям, які за станом на травень 2018 року матимуть понад двомісячну заборгованість за житлово-комунальні послуги і не погасять її до червня 2018 року (загальна сума заборгованості, що не впливає на призначення субсидії, не повинна перевищувати 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - 340 грн.).
Під час селекторної наради було доведено, що Постановою Кабінету Міністрів установлено соціальну норму житла, в межах якої держава надає громадянам субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, у якому створено об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, житлово-будівельний (житловий) кооператив. Так, для оплати житлової послуги з управління багатоквартирним будинком, витрат на управління багатоквартирним будинком соціальна норма становить13,65 кв. метра загальної площі на одну особу та додатково 35,22 кв. метра на домогосподарство.

- Головна мета такого реформування полягає не у скороченні або зменшенні кількості людей, що користуються програмою субсидій, а у верифікації програми, щоб державну допомогу могли отримувати ті, хто її дійсно потребує, - наголосив Андрій Рева.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



субота, 05 Травня 2018 07:32 | Переглядів: 284

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]