Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ФЕСТИВАЛЬ „ІСТОРІЯ.UA”: ІСТОРІЮ ТВОРИМО МИ – ТУТ І ЗАРАЗ

У Запоріжжі готуються до відкриття фестивалю „Історія.UA”, започаткованого Українським інститутом національної пам’яті. За підтримки Запорізької облдержадміністрації масштабні заходи фестивалю будуть проводитися на кожному поверсі обласної універсальної наукової бібліотеки, на площі перед бібліотекою, а також у ККЗ ім. О. Довженка впродовж 5 – 6 травня. У рамках фестивалю планується культурно-мистецька акція “Патріотична весна”, виставка-ярмарок „Запорізькі обереги”, безкоштовний допрем’єрний показ фільму „Таємний щоденник Симона Петлюри”, показові виступи вихованців Запорізької ДЮСШ „Спас”, концерт відомого гурту „Гайдамаки” та багато цікавих креативних заходів.

- Фестиваль „Історія.UA” буде наповнений презентаціями книжкових новинок, дискусіями з відомими істориками, письменниками та журналістами, музичними та мистецькими подіями, - повідомив директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Запорізької облдержадміністрації Владислав Мороко. - Українська історія велична й цікава, і ми розкажемо про неї, як говорить гасло фестивалю, „без брому і нафталіну”. Український інститут національної пам’яті та запорізькі організатори зібрали величезний масив інформації, який буде презентовано в Запоріжжі у популярній, яскравій, невимушеній формі. Фестиваль цього року став мандрівним, і перше місто, куди він завітав – Запоріжжя. 5-6 травня в нашому обласному центрі буде небачена досі концентрація істориків, які поділяться відкриттями останніх років, покажуть події в нашій країні без пропагандистських нашарувань та політичних прикрас. Досі невідомі широкому загалу факти запоріжцям презентуватимуть директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, кандидати історичних наук Юрій Щур і Олексій Штейнле та інші історики. Запоріжці ще раз упевняться – історію творимо ми разом, тут і зараз.

Тож 5 травня з 11 до 19 години та 6 травня з 11 до 21години на фестивалі „Історія.UA” у Запоріжжі зберуться науковці, видавці, письменники, медійники, музиканти й співаки, які сьогодні популяризують знання про минуле. Фестиваль стане цікавим і дітям, на яких чекає ціле інтеркультурне містечко, і підліткам, і молоді, й дорослим. На гостей фестивалю чекають також концерти творчих колективів Запоріжжя та області на площі перед бібліотекою. У ККЗ ім О. Довженка 5 травня о 19 годині відбудеться презентація фільму „Таємний щоденник Симона Петлюри» за участю авторів фільму. Завершить фестиваль 6 травня о 19 годині концерт гурту „Гайдамаки” на площі перед бібліотекою. На фестиваль запрошуються всі запоріжці та гості нашого краю.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



субота, 05 Травня 2018 10:28 | Переглядів: 249

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]