Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ДЕНЬ ПЕРЕМОГИ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ ВІДБУДЕТЬСЯ БЕЗ ВІЙСЬКОВИХ ПАРАДІВ ТА ПИШНИХ СВЯТКУВАНЬ

Наближається 73-та річниця перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, яка відзначається 8 та 9 травня як День пам'яті і примирення та День Перемоги. Питання підготовки до проведення урочистих заходів обговорили під час онлайн наради голови облдержадміністрації Костянтина Бриля із заступниками та керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації.

Як доповів заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Олександр Зубченко, цього року День Перемоги у Запорізькому регіоні відбудеться без військових парадів та пишних святкувань – в області заплановано провести понад 900 мітингів – реквіємів, вечорів пам’яті за участю керівників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, воїнів-визволителів Другої Світової війни та учасників антитерористичної операції, понад 850 тематичних інформаційно-просвітницьких заходів, уроків мужності у закладах освіти, клубах, бібліотеках, закладах позашкільного виховання тощо.

Вже традиційно основним символом цих травневих днів стане квітка червоного маку – європейський знак скорботи за жертвами війни, а гаслом – слова «Пам’ятаємо. Перемагаємо».

Центральні обласні заходи відбудуться в м. Запоріжжя, зокрема фініш обласної велоестафети «Єдність в ім'я Перемоги». Буде здійснено перепоховання останків загиблих воїнів Другої світової війни в с. Благодатне Токмацького району та Великій Білозерці.

Традиційно 7 травня відбудуться мітинги біля історико-меморіальних комплексів «Скорботна мати», «Переправа»; 8 травня - урочисте запалювання «Вогню пам'яті» на Алеї Бойової Слави, обласна молодіжна акція – велоестафета «Єдність в ім’я Перемоги» на майдані Героїв. Безпосередньо 9 травня відбудуться народні гуляння, зустрічі з ветеранами Другої світової війни у парку Перемоги та урочиста церемонія покладання квітів у парку ім. Клімова та на Алеї Бойової Слави.

У всіх містах та районах області 8 та 9 травня проведуть урочисті меморіальні заходи.

- Основна наша мета при відзначенні травневих свят – досягти максимальної консолідації суспільства, збереження стабільної суспільно-політичної ситуації, профілактика порушень громадського порядку, запобігання провокаціям та конфліктам, іншим деструктивним діям, що можуть становити потенційну загрозу безпеці громадян, уникнути політичної конфронтації та партійної символіки. Український народ завжди прагнув миру та добросусідських відносин з іншими народами, водночас готовий зі зброєю в руках відстоювати свою незалежність та територіальну цілісність держави. Сьогодні, у час боротьби за свободу та незалежність України, травневі свята відзначають під знаком єдності всіх поколінь захисників України, за обов’язкової участі учасників антитерористичної операції, українських військовослужбовців, школярів та молоді. Гарним подарунком для захисників нашої країни минулої війни за можливості стане відвідування підшефних військових частин, знайомство з побутом та службою наших військовослужбовців, спільне з бійцями АТО проведення уроків мужності та зустрічей зі школярами. Ще раз звертаюся до політичних та громадських об’єднань: День Перемоги – це свято вшанування пам’яті, яке не повинно мати політики та агітації. Ветеранів залишилось не так багато, тому основна наша мета – віддати їм належну шану, окрему увагу необхідно приділити тим ветеранам, які знаходяться на лікуванні та реабілітації, щоб кожен із них отримав увагу та привітання, - зазначив, підбиваючи підсумки, голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю



Понеділок, 07 Травня 2018 11:13 | Переглядів: 223

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]