Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

СТВОРЕННЯ ЦЕНТРІВ МІСЦЕВОЇ ПОЖЕЖНОЇ ОХОРОНИ ДОЗВОЛИТЬ ПІДВИЩИТИ РІВЕНЬ БЕЗПЕКИ ГРОМАДЯН

Процес децентралізації влади в Україні та створення об’єднаних територіальних громад сприяє розбудові ефективної системи цивільного захисту. На сьогодні в державі вже розпочався процес удосконалення системи цивільного захисту шляхом створення більш боєздатних підрозділів ДСНС з подальшим їх комплектуванням сучасними технічними засобами відповідно до європейських стандартів.

На сьогодні у Запорізькій області функціонують 47 професійних підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій та лише 14 діючих підрозділів місцевої пожежної охорони, у яких працюють 125 чоловік особового складу та наявні 16 одиниць техніки, що є недостатнім для такого техногенно-навантаженого регіону. Враховуючи природне та техногенне навантаження територій громад, кількість населення, стан доріг та інші фактори, для забезпечення захисту населення потрібно створити 94 підрозділи місцевої пожежної охорони.

У створених громадах наразі функції гасіння пожеж виконують підрозділи ДСНС, які розташовані на відповідних територіях, здебільшого це один підрозділ ДСНС у районному центрі.

З метою підвищення рівня пожежної безпеки на території об'єднаних територіальних громад та своєчасного реагування на пожежі, для надання допомоги у ліквідації наслідків органами місцевого самоврядування утворюється місцева пожежна охорона, основними завданнями якої є: забезпечення пожежної безпеки; запобігання виникненню пожеж та нещасних випадків під час пожеж; гасіння пожеж, рятування населення, а також надання допомоги у ліквідації наслідків інших надзвичайних ситуацій.

Підрозділи місцевої пожежної охорони повинні проводити: моніторинг пожеж, надзвичайних ситуацій та небезпечних подій, що виникали на відповідній території протягом останніх п’яти років, а також стан реагування на них і можливі ризики і загрози; аналіз пожеж, надзвичайних ситуацій та небезпечних подій за такими напрямками: пожежі; природні явища; дорожньо-транспортні пригоди; виробнича сфера, у тому числі з наявністю вибухових, хімічних і радіоактивних речовин; події на водних об’єктах та їх стан; аналіз визначення кількості необхідних пожежно-рятувальних підрозділів.

Головне управління ДСНС України у Запорізькій області пропонує взяти в оренду, відповідно до вимог чинного законодавства, державне майно, а саме будівлі пожежних депо для розміщення в них підрозділів місцевої пожежної охорони. Після внесення змін до відповідних законодавчих актів про передачу об’єктів державної та комунальної власності територіальним громадам можна повернутися до питання безоплатної передачі державного майна громадам.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Вівторок, 08 Травня 2018 07:50 | Переглядів: 216

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]