Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ДО ДНЯ ПЕРЕМОГИ ЗАПОРІЗЬКИМ ВЕТЕРАНАМ ВИПЛАЧЕНО ПОНАД 50 МЛН. ГРН. ДОПОМОГИ

У Запорізькій області завершено виплати щорічної разової грошової допомоги учасникам бойових дій, інвалідам війни, учасникам війни, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, а також жертвам нацистських переслідувань.

Виплати здійснено у таких розмірах: інвалідам війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув'язнення не виповнилося 14 років) в'язням концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання, визнаним особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин: інвалідам війни I групи – 3685 гривень; інвалідам війни II групи – 3265 гривень; інвалідам війни III групи – 2845 гривень.

Учасникам бойових дій, колишнім неповнолітнім (яким на момент ув'язнення не виповнилося 18 років) в'язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися в зазначених місцях примусового тримання їхніх батьків, - 1265 гривень.

Особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, – 3685 гривень.

Членам сімей загиблих і дружинам (чоловікам) померлих інвалідів війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни та жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя особами з інвалідністю від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, - 630 гривень.

Учасникам війни та колишнім в'язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога - 525 гривень.

Сума коштів державного бюджету, спрямована на ці виплати, склала 50,5 млн. грн.

За інформацією Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, у рамках обласної програми соціальної підтримки ветеранів війни, праці, дітей війни, інвалідів, інших соціальних груп населення, що перебувають у складних життєвих обставинах «Назустріч людям» на 2015 – 2019 роки», зокрема, передбачено надання одноразової грошової допомоги до Дня Перемоги учасникам бойових дій, які безпосередньо брали участь у Другій світовій війні 1941-1945 років, у розмірі по 500 грн. кожному. На це виділено 470,4 тис. грн.

Крім цього, на придбання путівок за кошти обласного бюджету у 2018 році передбачено 3 млн. грн., 90,4 тис. грн. – на забезпечення ветеранів Другої світової війни та інвалідів технічними засобами реабілітації.

Упродовж 2018 року планується надати кошти на покращення житлових умов шести сімей учасників антитерористичної операції. Із державного бюджету на це передбачено 4,8 млн. грн., з обласного бюджету - 2,7 млн. грн.

Особлива увага приділяється проблемам самотніх громадян похилого віку, учасників та дітей війни, позбавлених підтримки рідних. У містах та районах діють 25 територіальних центрів соціального обслуговування пенсіонерів і одиноких непрацездатних осіб. Ними впродовж року обслуговується близько 37 тисяч громадян, серед яких близько 6 тисяч учасників бойових дій, ветеранів війн та членів їх сімей. Працівники відділень соціальної допомоги двічі на тиждень надають різноманітні послуги самотнім непрацездатним людям, це – приготування їжі, прибирання приміщень, обробка присадибних ділянок тощо. У структурі територіальних центрів працюють 34 відділення соціального обслуговування вдома, якими обслуговується понад 15 тис. осіб, з них близько 160 - у стаціонарних відділеннях для постійного проживання.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Вівторок, 08 Травня 2018 11:44 | Переглядів: 243

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]