Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

У ПЕРШИЙ КЛАС ЗА НОВИМИ ПРАВИЛАМИ: ЩО ЗМІНИТЬСЯ ДЛЯ ПЕРШАЧКІВ-2018

Нова українська школа – ключова реформа Міністерства освіти і науки, головною метою якої є створення школи, у якій учням буде приємно навчатися і яка даватиме не тільки знання, а й уміння застосовувати їх у житті.

З початку нового навчального року змінюється порядок зарахування учнів до першого класу. Як пояснили в Департаменті освіти і науки облдержадміністрації, тепер право на першочергове зарахування до початкової школи мають діти, які проживають на території обслуговування цієї школи. Територію обслуговування за закладами початкової та базової середньої освіти закріплюють районні, міські ради та ради об’єднаних територіальних громад.

Якщо батьки бажають віддати свою дитину в заклад освіти, який не закріплений за місцем проживання, вони можуть це зробити. Необхідно подати заяву на зарахування в обрану школу на вільні місця. Після цього, при наявності вільних місць, за результатами жеребкування дитина буде зарахована до школи. При цьому за нею залишається право на місце у школі за місцем проживання, за умови подання до 31 травня відповідної заяви про зарахування до цієї школи. Кількість шкіл, в які можна подати документи, необмежена.

Заяву про зарахування, форма якої передбачає можливість повідомлення наявності права на першочергове зарахування, потрібно подати до школи до 31 травня. До заяви додаються копія свідоцтва про народження дитини та оригінал або копія медичної довідки за формою первинної облікової документації № 086-1/о.

У разі наявності та за бажанням одного з батьків дитини з особливими освітніми потребами до заяви можуть додаватися оригінал або копія висновку про комплексну психолого-педагогічну оцінку інклюзивно-ресурсного центру для зарахування дитини в інклюзивний чи спеціальний клас.

Наразі Порядок не містить конкретного переліку документів, які підтверджують місце проживання дитини чи одного з її батьків. Міністерство продовжує вести консультації з цього питання і найближчим часом будуть надані додаткові роз’яснення.

Право на першочергове зарахування мають усі діти, місце проживання яких на території обслуговування закладу освіти підтверджене, а також діти, які є рідними (усиновленими) братами або сестрами дітей, які здобувають освіту в цьому закладі, чи дітьми працівників цього закладу освіти, чи випускниками дошкільного підрозділу цього закладу освіти.

Заклади дошкільної та загальної середньої освіти зобов’язані забезпечувати на своїх веб-сайтах, а у разі їх відсутності - на веб-сайтах своїх засновників, відкритий доступ до інформації та документів, зокрема і про закріплену за ними їхнім засновником територію обслуговування.

Департамент освіти і науки облдержадміністрації повідомляє, що за шкільні парти 509 закладів загальної середньої освіти в Запорізькій області прогнозовано сядуть 18,3 тис. першокласників, що будуть розподілені на 830 класів.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



П'ятниця, 11 Травня 2018 13:44 | Переглядів: 268

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]