Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ПРИ ПІДГОТОВЦІ ДО НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ ПРІОРИТЕТ - ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТЕХНОГЕННОЇ ТА ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ

Із завершенням навчального року починається підготовка до ремонту та приведення в належний стан об’єктів освітньої інфраструктури. Особлива увага має бути приділена забезпеченню техногенної та пожежної безпеки в закладах освіти, надійності їх експлуатації.

Як повідомив заступник директора Департаменту освіти та науки облдержадміністрації Віктор Захарчук, для виконання вимог з проведення ремонтних робіт з питань техногенної та пожежної безпеки в бюджеті області на 2018 рік заплановано майже 99 млн. грн.

Попередньо стан готовності закладів освіти перевірявся територіальними комплексними комісіями, за результатами яких усі заклади освіти отримали акти готовності. Департаментом та Головним управлінням ДСНС України у Запорізькій області затверджено спільний план організаційних і практичних заходів щодо попередження травмування та загибелі учасників освітнього процесу у разі виникнення надзвичайних ситуацій, подій техногенного і природного характеру.

Так, на базі навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Запорізької області здійснено організаційні заходи з підвищення кваліфікації керівного складу і фахівців органів управління освітою та закладів освіти з питань цивільного захисту. У квітні 2018 року було проведено п’ять обласних кущових семінарів. Крім цього, в кожному районі, місті та об’єднаній територіальній громаді було проведено регіональні семінари для керівників і відповідальних працівників установ і закладів освіти. Традиційно, у квітні-травні та жовтні-листопаді Департамент освіти і науки організовує проведення місячників безпеки.

Посадовець зазначив, що в ході перевірок виявлено, що стан об’єктів освітньої інфраструктури області в 2017/18 навчальному році щодо забезпечення надійності та безпеки їх експлуатації має ряд недоліків. Зокрема, десятки закладів освіти не мають централізованого водозабезпечення; не всі зовнішні джерела протипожежного водопостачання (пожежні водойми, пожежні гідранти тощо) функціонують у сільських районах; не всі заклади забезпечені захистом від блискавок; багато закладів потребують капітального ремонту пожежних водойм. В окремих закладах освіти пожежні резервуари відсутні, оскільки не передбачені проектними документами. До того ж, сотні закладів освіти недоукомплектовані первинними засобами пожежогасіння, у тому числі вогнегасниками. Близько 80 % закладів потребують заміни та оновлення протипожежного обладнання (вогнегасники, пожежні рукава, стволи, пожежні щити тощо). В області понад 80 % закладів освіти не провели вогнезахисне обробляння дерев’яних конструкцій будівель, не обладнані системами пожежної сигналізації й оповіщення та управління процесом евакуації людей відповідно до норм.

Враховуючи це, при підготовці закладів освіти до нового навчального року пріоритетом має стати усунення цих недоліків та вжиття заходів щодо забезпечення пожежної та техногенної безпеки об’єктів та безпечного проходження навчального процесу.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Середа, 16 Травня 2018 11:45 | Переглядів: 271

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]