Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ГЕНЕРАЛЬНИЙ ШТАБ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ РОЗПОЧАВ ПЕРЕВІРКУ СТАНУ ВІЙСЬКОВОГО ОБЛІКУ В ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ

Від сьогодні в організаціях, установах і закладах Запорізької області комісією Генерального штабу Збройних Сил України розпочато перевірку стану військового обліку призовників і військовозобов’язаних та бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час. З цього приводу в облдержадміністрації відбулася координаційна нарада щодо порядку проведення перевірки.

У заході взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Елла Слепян, керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, начальник мобілізаційного управління – заступник начальника Головного управління персоналу Генерального штабу ЗСУ Олег Бойко, військовий комісар Запорізького обласного військкомату Юрій Трофименко, військові комісари, голови райдержадміністрацій, представники Головного управління Національної поліції, підприємств, установ та організацій.

- Перш за все хочу зазначити, що Запорізька облдержадміністрація чітко усвідомлює важливість такого заходу як ведення та забезпечення функціонування військового обліку на території області. Ми також усвідомлюємо, яке значення приділяється на сьогодні з боку держави створенню системи військового обліку, що є однією із складових повного та якісного комплектування Збройних Сил України та інших військових формувань особовим складом у мирний час та особливий період. Керівництво облдержадміністрації та й усі керівники підприємств, установ та організацій нашої області, як прифронтової, добре пам’ятають ту ситуацію, з якою ми зіткнулися 18 березня 2014 року, коли була оголошена
перша хвиля часткової мобілізації – фактично на той час система військового обліку була втрачена. На сьогодні завдяки налагодженій співпраці з обласним військовим комісаріатом, на нашу думку, нам вдалося створити систему військового обліку, яка дає нам змогу повністю виконувати поставлені завдання щодо призову громадян на військову службу за контрактом та на строкову військову службу. Висловлюю надію на порозуміння та на те, що комісією будуть виявлені не тільки недоліки, а й буде надана методична та практична допомога у вирішенні проблемних питань щодо організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних. Хочу наголосити, що Запорізька область на теперішній час є однією з кращих у питанні взаємодії з військовими організаційними структурами та надання їм допомоги. За результатами роботи комісії буде надано звіт Кабінету Міністрів України, і мені дуже не хотілось би, щоб висновки комісії були незадовільні. Тому прошу керівників органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій особисто очолити хід проведення перевірки на відповідній території, підприємстві, установі, організації та сприяти забезпеченню відповідних умов для роботи комісії, - зазначила Елла Слепян.

У період з 22 по 25 травня в організаціях, установах і закладах Запорізької області комісією Генерального штабу Збройних Сил України буде здійснена перевірка стану військового обліку призовників і військовозобов’язаних та бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час. Протягом цього часу комісія перевірятиме апарат Запорізької обласної державної адміністрації, Запорізької міської ради та Енергодарської міської ради, Управління поліції охорони в Запорізькій області, Жовтневу сільську раду Токмацького району, відокремлений підрозділ «Запорізька атомна електростанція», науково-виробничий комплекс “Іскра”, футбольний клуб “Металург”, Запорізький державний медичний університет, Бердянський морський торговельний порт, Бердянську виправну колонію № 77, Запорізький обласний військовий комісаріат та підпорядковані йому районні та міські військові комісаріати.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Вівторок, 22 Травня 2018 11:57 | Переглядів: 259

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]