Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

ОБ’ЄДНАНІ ТЕРИТОРІАЛЬНІ ГРОМАДИ УСПІШНО ЗАХИСТИЛИ 120 ПРОЕКТІВ, ЯКІ РЕАЛІЗОВУВАТИМУТЬСЯ ЗА БЮДЖЕТНІ КОШТИ

В облдержадміністрації триває розгляд проектних заявок, які фінансуватимуться за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад. Завершальне засідання комісії з підготовки висновків щодо відповідності проектів плану соціально-економічного розвитку ОТГ провела керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

- У ході попередніх засідань комісією було розглянуто 71 висновок від 21 об’єднаної територіальної громади. Закликаю всіх представників громад, у разі прийняття ваших проектних заявок комісією, не зволікати, адже комісії при Мінрегіоні можуть повернути ваші заявки на доопрацювання. За інформацією Мінрегіону, на розгляд надійшли переліки проектів шести громад області, що надали їх першими. Це: Комишуваська, Павлівська, Таврійська, Новобогданівська, Воскресенська, Петро-Михайлівська ОТГ. Тому знову наголошую на необхідності активізації роботи для того, щоб реалізувати проекти та встигнути освоїти кошти державної субвенції до кінця поточного року, - підкреслила Зінаїда Бойко.

Важливо враховувати, що інфраструктурні проекти мають забезпечувати комплексний підхід, відповідати державним будівельним нормам та стандартам, у тому числі, які передбачають реалізацію заходів з енергозбереження будівель та споруд, та враховувати потреби осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення.

За інформацією Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації, на розгляд комісії 15 об’єднаних територіальних громад області надали 49 проектних заявок на загальну суму державної субвенції 53 млн. 336 тис. 200 грн. Із них: Остриківська сільська ОТГ надала вісім проектних заявок; Чернігівська селищна ОТГ – п’ять; Благовіщенська сільська та Якимівська селищна ОТГ – по чотири заявки; Ботіївська сільська, Водянська сільська, Воздвижівська сільська, Комиш-Зорянська селищна, Малотокмачанська сільська, Новоолексіївська сільська та Плодородненська сільська ОТГ – по три проектні заявки; Новоуспенівська сільська - дві заявки; Кам’янсько-Дніпровська міська та Приазовська селищна ОТГ - по одній проектній заявці.

За підсумками розгляду членами комісії одноголосно прийнято 49 проектних заявок, що будуть реалізовані за рахунок субвенції з державного бюджету. Більшість проектів громад стосуються ремонту системи водопостачання та мереж вуличного освітлення; капітального або часткового ремонту будівель, у тому числі освітніх закладів; ремонту доріг та закупівлі спецтехніки.

Зазначимо, що в 2018 році 36 об'єднаних територіальних громад області мають освоїти субвенцію на інфраструктурні проекти з державного бюджету в сумі 124 млн. 136 тис. 800 грн. Кошти субвенції доцільно спрямовувати на проекти, що є стратегічно важливими для територій та, в першу чергу, забезпечують проведення реформи децентралізації влади, сталий розвиток територіальних громад і підвищення їх конкурентоспроможності. Зокрема, це проекти, які стосуються заходів по утворенню опорних шкіл, закладів охорони здоров’я, що відповідають моделі госпітальних округів, центрів надання сучасних адміністративних послуг та центрів безпеки, реалізація яких забезпечить утворення нових робочих місць та економічну й соціальну сталість територій.

Таким чином за підсумками всіх засідань обласна державна адміністрація надала 120 висновків 36 об’єднаним територіальним громадам.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



П'ятниця, 25 Травня 2018 07:37 | Переглядів: 219

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]