Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

ЗАКЛАДИ ОЗДОРОВЛЕННЯ ПЕРЕВІРЯЮТЬ НА ГОТОВНІСТЬ ДО ВІДКРИТТЯ СЕЗОНУ - 2018

Стан організації безпечних умов відпочинку та оздоровлення населення, підготовки місць масового відпочинку населення на водних об’єктах до прийняття відпочиваючих та забезпечення безпечної експлуатації засобів розваг у літній період 2018 року обговорили учасники чергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулося під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Віктора Скоблікова.

На території Запорізької області визначено 396 місць масового відпочинку людей на водних об’єктах. Відповідно до критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду, до високого ступеня ризику відносяться 19 суб’єктів господарської діяльності, які перевіряються один раз на два роки.

Під час здійснення планових та позапланових перевірок дитячих оздоровчих закладів та закладів відпочинку особливу увагу буде звернено на: стан електрогосподарства; шляхи евакуації при виникненні пожежі; наявність та стан утримання систем протипожежного захисту; наявність та стан утримання первинних засобів пожежогасіння; стан вогнезахисного покриття будівельних конструкцій; наявність та стан утримання внутрішнього та зовнішнього протипожежного водопостачання; наявність та стан утримання блискавкозахисту; наявність та комплектація рятувального поста; проведення обстеження дна акваторії пляжу; наявність та стан підготовки матросів-рятувальників.

Уже розпочато роботу з перевірки готовності до відкриття оздоровчих закладів для дорослих за зверненнями суб’єктів господарювання.

Здійснюються також планові та комісійні перевірки суб’єктів господарювання у сфері питної води та питного водопостачання, за результатами проведення яких на адресу керівників підприємств, що забезпечують питне водопостачання населених пунктів, будуть надані пропозиції щодо усунення виявлених недоліків та прийняття відповідних заходів реагування.

ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області та його структурними підрозділами проводиться роз’яснювальна робота з суб’єктами господарювання щодо проведення обов’язкового виробничого лабораторного контролю при виробництві готової продукції, напівфабрикатів, змивів з об’єктів довкілля і обладнання та якості й безпечності питної води.

Як зазначив заступник начальника Головного управління ДСНС України у Запорізькій області Олександр Назаров, незважаючи на те, що влаштування деяких ділянок узбережжя водних об’єктів взагалі не вбачається можливим (це можуть бути ділянки скидів промислових та госп-фекальних стоків, неочищених ливневих стоків, які можуть використовуватися для випасу, є осередком природного вогнища лептоспірозу тощо), населення продовжує використовувати такі рекреаційні зони як місця неорганізованого масового відпочинку для купання, спорту та рибальства.

У 2018 році загострилася епідемічна ситуація по захворюваності на гострі кишкові інфекції серед дітей організованих колективів. Зареєстровано п’ять спалахів гострої кишкової інфекції, під час яких постраждали 36 дітей. Тільки за останній місяць спалахи та групові захворювання зареєстровані в дошкільних і навчальних закладах Оріхівського, Вільнянського, Токмацького районів, у містах Запоріжжя та Бердянськ. Кількість захворілих по одному закладу досягала 7-10 дітей.

По кожному спалаху гострої кишкової інфекції ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області провело розслідування причин і умов, що призвели до виникнення епідемічного неблагополуччя, та перевірки закладів на відповідність вимогам діючого законодавства. За висновками для виникнення епідемічного неблагополуччя в цих дитячих колективах були наявні всі передумови. Виявлено численні порушення санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності, окремих показників якості харчових продуктів, а саме: порушення у водозабезпеченні та організації питного режиму; грубе порушення технології приготування страв; несвоєчасне проведення калібрування вимірювальних приладів (термометрів для холодильного обладнання), недотримання строків та температурного режиму зберігання продуктів; використання заборонених страв для вживання дітьми; порушення дезінфекційного режиму; невпорядкованість проходження обов’язкового профілактичного медичного огляду співробітників закладу; відсутність умов для дотримання правил особистої гігієни персоналом.

Майже в усіх випадках при виникненні спалаху лабораторно підтверджувалася розповсюдженість збудника у зовнішньому середовищі, що не виключало передачу інфекції через руки, посуд, предмети побуту, вторинно забруднені харчові продукти, ємкості для питної води тощо.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю



П'ятниця, 25 Травня 2018 07:46 | Переглядів: 213

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]