Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

КОМІСІЯ ГЕНШТАБУ ЗСУ ВІДЗНАЧИЛА НАЛЕЖНИЙ РІВЕНЬ ОБЛІКУ ПРИЗОВНИКІВ У РЕГІОНІ

Під керівництвом голови облдержадміністрації Костянтина Бриля відбулася нарада з підбиття підсумків перевірки комісією Генерального штабу Збройних Сил України стану військового обліку призовників і військовозобов’язаних у Запорізькій області.

Перевірка проводилася протягом 22-25 травня 2018 року відповідно до доручення Першого віце-прем'єр-міністра України Степана Кубіва. Її здійснено на таких об’єктах:

апарати Запорізької обласної державної адміністрації, Запорізької міської ради і Енергодарської міськради, а також Жовтневої сільради Токмацького району Запорізької області;
Управління поліції охорони в Запорізькій області;
Відокремлений підрозділ «Запорізька атомна електростанція» Державного підприємства «Національна атомна енергетична компанія «Енергоатом»;
казенне підприємство «Науково-виробничий комплекс «Іскра»;
футбольний клуб «Металург»;
Запорізький державний медичний університет;
ДП «Бердянський морський торговельний порт»;
Державна установа з виконання покарань «Бердянська виправна колонія» Міністерства юстиції України № 77;
Запорізький обласний військовий комісаріат та підпорядковані йому районні (міські) військові комісаріати.
Підбиваючи підсумки перевірки, голова комісії - начальник мобілізаційного управління - заступник начальника Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил України полковник Олег Бойко відзначив належний рівень обліку призовників у Запорізькій області. Головними критеріями роботи комісії стала оцінка: всеохоплення військового обліку, системи покарань та мотиваційних чинників вступу до лав ЗСУ. В більшості випадків комісія зафіксувала, що військовий облік організований і здійснюється згідно з нормативно-правовими документами. Разом з тим, були зафіксовані окремі порушення вимог порядку, які будуть усунені найближчим часом відповідно до рекомендацій, які підготує обласний військовий комісаріат.

Зі свого боку, Костянтин Бриль подякував за роботу, яка була проведена не тільки на етапі підготовки до перевірки, а й під час її проведення. Також наголосив на важливості подібних заходів в умовах, коли на Сході України триває операція об’єднаних сил.

- Без перебільшення можна стверджувати, що однією з причин, яка дала можливість анексувати Крим та розв'язати збройну агресію на Сході держави, став тодішній стан нашого військового обліку. Адже агресор нападав, знаючи, що Україна не в змозі за короткий час повно та якісно наростити військо до необхідної чисельності. Тож нині ми маємо докласти всіх зусиль, щоб в Україні не оголошувалась мобілізація і щоб ми не зіткнулися з проблемами 2014 року. Мобілізаційна підготовка має кілька важливих складових і один із основних її елементів - забезпечення функціонування системи військового обліку. Тому прошу керівників та відповідальних осіб органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємств, організацій, установ Запорізької області зробити все можливе, аби весна 2014 не повторилася, - наголосив голова облдержадміністрації Костянтин Бриль.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



П'ятниця, 25 Травня 2018 13:14 | Переглядів: 288

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]