Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ЗАПОРІЗЬКІ АБІТУРІЄНТИ ПРОЙШЛИ НАЙМАСОВІШЕ ЗНО

24 травня, відбулося наймасовіше з усіх випробувань ЗНО - тестування з української мови і літератури.

Для участі у ЗНО з української мови зареєструвалися майже 14,5 тисячі осіб, що перевищує показник минулого року на 2,1 тис., в основному за рахунок учасників із числа учнів і студентів закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти (технікумів, училищ, коледжів), які вперше у 2018 році отримають атестат про повну загальну середню освіту на основі ЗНО з української мови.

За оперативними даними Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти, явка в Запорізькій області склала 96,45%, не взяли участь у тестуванні 515 із числа зареєстрованих осіб (минулого року - 95,1%).

До складання тестів не були допущені через запізнення, як і минулого року, п’ятеро осіб (усі до пунктів тестування, розташованих у м. Запоріжжі). Семеро учасників не мали при собі всіх необхідних документів і також не були допущені до тестування (один - на пункті тестування, розташованому у м. Бердянськ, двоє – у м. Токмак, четверо – у м. Запоріжжя). У 2017 році таких осіб було п’ять.

Через наявність заборонених технічних пристроїв, а також за інші порушення дочасно припинили роботу над тестами 10 осіб, більшість – під час технологічної перерви. В основному такі порушення зафіксовані у пунктах тестування, розташованих у м. Запоріжжя. Загалом було зафіксовано 21 порушення.

Результати ЗНО з української мови і літератури будуть оприлюднені до 15 червня.

УДепартамент освіти і науки облдержадміністрації нагадує, що учасники зовнішнього незалежного оцінювання, які не змогли взяти участь в основній сесії зовнішнього оцінювання з української мови і літератури через причини, які не залежали від їхніх дій і волі, можуть зареєструватися для участі в додатковій сесії. Для цього необхідно протягом п’яти робочих днів з урахуванням дня проведення тестування подати до регіонального центру, у якому проходили реєстрацію, документ, що підтверджує причину неучасті в основній сесії, та відповідну заяву.

Наступне ЗНО з іноземних мов, крім англійської, відбудеться 29 червня. Всі пункти тестування з іноземних мов розташовані в м. Запоріжжя. Тому абітурієнтам, які складатимуть тести і проживають поза межами міста, треба завчасно передбачити час для своєчасного прибуття до пунктів тестування.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Вівторок, 29 Травня 2018 07:33 | Переглядів: 201

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]