Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ПОЗИТИВНИЙ ДОСВІД РОБОТИ ІНФОРМАЦІЙНО-КОНСУЛЬТАЦІЙНОГО ЦЕНТРУ ГОЛОВНОГО ТЕРИТОРІАЛЬНОГО УПРАВЛІННЯ ЮСТИЦІЇ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ

З метою надання доступних та якісних консультаційних послуг для мешканців Запорізької області з питань, що належать до сфери діяльності Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області (ГТУЮ), 19 лютого 2018 року на базі ГТУЮ створено Інформаційно-консультаційний центр (центр), який є загальнодоступним центром для юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадян, які звернулися за юридичною консультацією.
Серед основних завдань центру, на сьогодні вже реалізуються такі як: удосконалення надання адміністративних послуг, вжиття заходів, спрямованих на підвищення рівня правових знань населення у сферах державної реєстрації актів цивільного стану; юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань; речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень; державної реєстрації друкованих засобів масової інформації; надання роз’яснювальної та практичної допомоги у роботі з онлайн-сервісами Міністерства юстиції України; проведення семінарів, нарад, групових консультацій, тренінгів та семінарів для державних реєстраторів, навчань для підвищення кваліфікації працівників органів юстиції, у т.ч. в рамках правопросвітницького проекту «Я маю право!».
Одним з напрямів роботи центру є популяризація, ведення та роз’яснення аспекту роботи в електронних сервісах Міністерства юстиції України. В центрі громадяни мають можливість освоїти онлайн сервіси, фахівці надають допомогу у реєстрації під особистим іменем та детально роз’яснюють кроки отримання доступної інформації з державних реєстрів. Для цього центр обладнаний необхідною комп’ютерною технікою, телевізорами з навчальними відео, інформаційними стендами з актуальною й часто запитуваною інформацією.
За час роботи до центру вже звернулося понад триста осіб; через веб-портал Мінюсту подано 65 звернень у сфері державної реєстрації актів цивільного стану; проведено семінар з суб’єктами державної реєстрації Запорізької області та тематичний правовий семінар для вимушено переміщених осіб в рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!».
Нагадую, що центр знаходиться у центрі міста Запоріжжя з розгалуженою системою громадського транспорту по вул. Олександрівській, 5. З метою ефективного забезпечення прав осіб з обмеженими можливостями та похилих людей центр розташований на першому поверсі. До того ж в центрі обладнано кнопку дистанційного виклику, за сповіщенням якої спеціалісти зустрінуть та допоможуть людям пройти до відповідного місця.
Режим роботи центру: Понеділок-четвер з 09:00 до 17:00, п’ятниця з 09:00 до 15:45; субота-неділя – вихідні.

 


Головне територіальне управління
юстиції у Запорізькій області

 

 



Вівторок, 29 Травня 2018 10:06 | Переглядів: 272

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]