Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

В області починає діяти програма «Доступні ліки»

З 1 квітня в Україні стартує Урядова програма «Доступні ліки», у тому числі в Запорізькій області. Пацієнти зможуть отримати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою.

Як повідомили в Департаменті охорони здоров’я облдержадміністрації, аптеки на добровільних засадах підписують договір з місцевими органами влади та стають учасниками цієї програми. Людям необхідно завітати до аптеки з позначкою «Доступні ліки» та отримати ліки безкоштовно або з частковою доплатою за рецептом. При цьому вартість ліків повністю або частково оплачує держава.

Механізм відшкодування вартості ліків (реімбурсації) поширюється на серцево-судинні захворювання, діабет ІІ типу та бронхіальну астму.

Пріоритетність надано лікуванню цих хвороб, оскільки саме вони найбільше впливають на показники смертності населення або суттєво знижують якість життя пацієнта.

До програми входять препарати від серцево-судинних захворювань: Аміодарон (Amiodarone), Амлодипін (Amlodipine), Атенолол (Atenolol), Верапаміл (Verapamil), Гідрохлортіазид (Hydrochlorothiazide), Спіронолактон (Spironolactone), Фуросемід (Furosemide), Дигоксин (Digoxin), Еналаприл (Enalapril), Ізосорбіду динітрат (Isosorbide dinitrate), Карведілол (Carvedilol), Клопідогрель (Clopidogrel), Метопролол (Metoprolol), Нітрогліцерин (Glyceryl trinitrate), Симвастатин (Simvastatin), Бісопролол (Bisoprolol); бронхіальна астма - Беклометазон (Beclometasone), Будесонід (Budesonide), Сальбутамол (Salbutamol); діабету другого типу: Метформін (Metformin), Гліклазид (Gliclazide).

На 2017 рік на реалізацію програми «Доступні ліки» Уряд виділив 500 млн. грн..з метою забезпечити кожного громадянина України необхідними лікарськими засобами, які покращать якість життя і допоможуть запобігти виникненню ускладнень та передчасної смертності.

Згодом до програми буде долучатися все більше аптек.

З усіх питань можна звертатися на урядову «гарячу лінію» 15-45.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Четвер, 30 Березня 2017 12:50 | Переглядів: 558

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]