Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ЦЬОГОРІЧНИЙ «ФЕСТИВАЛЬ СІМ’Ї» ЗАЛУЧАЄ ОБ’ЄДНАНІ ТЕРИТОРІАЛЬНІ ГРОМАДИ ОБЛАСТІ

Наступними вихідними у центральному парку відпочинку міста Запоріжжя «Дубовий гай» відбудеться один із наймасовіших загальноміських заходів - «Фестиваль сім’ї». На стадії фінальної підготовки його організатори, представники обласної та міської влади зустрілися в облдержадміністрації та провели спільну прес-конференцію.

- У 2012 році в місті Запоріжжя започатковано «Фестиваль сім’ї», і сьогодні ми можемо впевнено казати, що він є одним із найулюбленіших для жителів області. Наразі фестиваль розширює свої кордони і проводиться в різних містах області. У цьому році «Фестиваль сім’ї» відбудеться під лозунгом «Щаслива родина – міцна країна!». Тематично захід присвячений громадам, адже громада – одна велика дружня сім’я, - зазначила керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

Процес децентралізації торкається кожної української родини, тому в цьому році, крім уже улюблених дитячих, сімейних та спортивних активностей, до участі у фестивалі долучаться представники об’єднаних територіальних громад Запорізької області. Організатори свята додали до свята і практичну складову, а саме: інформаційні майданчики «Лікар для кожної сім’ї», де кожен охочий зможе дізнатися, як обирати сімейного лікаря, як підписати угоду і ввійти до електронного реєстру пацієнтів; публічний лекторій, який спрямований на організацію відкритих тематичних лекцій на суспільно важливі теми, такі як права людини, критичне мислення та медіаграмотність населення.

За словами організатора фестивалю Вікторії Агентаєвої, у 2018 році планується залучити більше 70 громадських організацій та бізнес партнерів, 700 волонтерів, організувати 200 різних видів активностей, підготувати 3 тисячі подарунків для найактивніших серед 25 тисяч учасників, а також запросити на свято сім’ї вимушено переміщених осіб та учасників АТО.

У суботу відбудеться святкова хода «Парад щасливих сімей», після якої для родин розпочнеться розважальна програма. Однією з масштабних локацій заходу буде «Ярмарок спорту», де буде представлено різноманіття спортивних асоціацій, шкіл, секцій та клубів, які працюють як у місті Запоріжжі, так і в громадах Запорізької області.

Для дітей з особливими потребами підготовлено імпровізаційний майданчик «Містечко дитинства», локація клубу «Рівні можливості», «Лікування за допомогою тварин», зокрема один із його видів – каністерапія. Крім цього, на малечу очікує «Фестиваль народностей», ярмарок професій, містечко батутів та багато іншого.

Нагадаємо, «Фестиваль сім’ї» вже шість років проводиться коаліцією громадських організацій за підтримки Запорізької обласної державної держадміністрації та Запорізької міської ради. З минулого року свято підтримується Ініціативами інфраструктурної програми для України, що виконуються німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням уряду Німеччини. Головна мета заходу - подарувати справжнє веселе свято дітям, які обмежені в спілкуванні з навколишнім середовищем. Діти мають відчути себе частиною великого світу, де є гідне місце для них.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



П'ятниця, 01 Червня 2018 07:50 | Переглядів: 252

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]