Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

РОЗПОЧАТО КОНКУРС ДЛЯ ОТГ З НАДАННЯ ДОПОМОГИ ЩОДО СТВОРЕННЯ ЦЕНТРІВ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ

У Запорізькому центрі розвитку місцевого самоврядування відбувся круглий стіл, під час якого були оголошені умови конкурсу в рамках проекту «Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями» від Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

- Під час конференції з безпеки у травні об'єднані територіальні громади висловили свою зацікавленість у створенні центрів пожежної безпеки. У цьому справді є потреба. Тому ми вдячні проекту GIZ за надану можливість громадам взяти участь у конкурсі та отримати найнеобхідніше. Проте ми розуміємо, що до кожної ОТГ має бути індивідуальний підхід. Маленькі громади частіше не мають змоги самостійно утворити такий центр, великі громади мають фінансові можливості, але через велику територію їм потрібна допомога саме в організації. Але для всіх тема безпеки дуже важлива. Люди в громадах повірили в реформу, але головне для них — не територія, не назва, а безпека. Тому ми маємо сприяти її забезпеченню. У свою чергу Запорізька облдержадміністрація також буде і в подальшому приділяти велику увагу і надавати допомогу, яка в наших силах. Разом ми зможемо досягти значних успіхів, - зауважила керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко.

Координатор проекту GIZ Зоя Філіпова детально розповіла про умови конкурсу, спрямовано на підвищення рівня захисту населення і територій ОТГ від надзвичайних ситуацій. Переможці отримають техніку, обладнання, спецодяг, пройдуть навчання. Буде надана допомога і в плануванні перших кроків у забезпеченні пожежної безпеки, проведенні профілактичної роботи.

- Ми обрали Запорізьку область не випадково для цього конкурсу. У нас вже встановились партнерські відносини. Зокрема, Веселівська громада вже отримала підтримку саме з цієї теми. Тому ми вирішили дати можливість і іншим громадам. Але ми зосереджуємо свою увагу саме на ОТГ. Бо зацікавлені в довготривалих відносинах і сталих результатах. Ми розуміємо, що районні ради на певному етапі припинять своє існування, - пояснила координатор проекту GIZ «Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями» Зоя Філіпова.

Представники Головного управління ДНСН України в Запорізькій області запевнили у своїй підтримці, пояснили присутнім можливі юридичні форму організації центрів безпеки.

- Ми півтора роки готували Центр пожежної безпеки до запуску. Проходили навчання, їздили до Німеччини обмінюватися досвідом, формували бригаду добровольців, обирали приміщення. На сьогодні ми вже маємо обладнаний Центр безпеки, офіційно зареєстрованих 10 осіб в добровільній пожежній дружині, але працює їх насправді значно більше. Сьогодні ми до крайньої точки села добираємось за 25 хвилин, але вже скоро зможемо скоротити час до 15, - розповів Петро Кіяшко, голова Веселівської ОТГ Петро Кіяшко, яка вже є партнером програми GIZ «Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями»

Для участі в конкурсі представникам громад необхідно заповнити заявку, яка містить три блоки: загальна інформація про ОТГ (для розуміння площі території, кількості населення), наявні на сьогодні ресурси (щоб оцінити ризики, наявну інфраструктуру) і бачення розвитку пожежної безпеки — профілактична робота, волонтери тощо (для розуміння мотивації учасників конкурсу).

Конкурс триватиме до 22 червня.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Понеділок, 04 Червня 2018 07:16 | Переглядів: 249

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]