Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

ПРИЄДНАННЯ ГРОМАД ДО МІСТ ОБЛАСНОГО ЗНАЧЕННЯ ЗАБЕЗПЕЧИТЬ 100% ПОКРИТТЯ ОБЛАСТІ ОТГ

На початку квітня поточного року Верховна Рада України ухвалила законопроект щодо добровільного приєднання територіальних громад до міст обласного значення. Це означає, що громади за спрощеною процедурою можуть приєднуватися до міст обласного значення, які по суті є центрами економічної активності для прилеглих територій.

Проект перспективного плану формування територій громад Запорізької області розроблявся обласною державною адміністрацією та включав: графічну частину, яка відображає межі спроможних територіальних громад, їх потенційні адміністративні центри та всі населені пункти, що увійшли до їх складу, та перелік спроможних територіальних громад із зазначенням найменувань територіальних громад, що входять до їх складу.

На підставі зауважень Міністерства юстиції України територіальні громади міст обласного значення - Запоріжжя, Бердянська, Мелітополя, Токмака та Енергодара - були виключені з Переліку спроможних територіальних громад Запорізької області. Таким чином склалася ситуація, при якій міста обласного значення Запорізької області випали з процесу добровільного об'єднання територіальних громад.

У зв’язку з цим Запорізька облдержадміністрація звернулася з пропозицією включити територіальні громади міст обласного значення до Переліку спроможних територіальних громад Запорізької області. Розпорядженням Кабміну були внесені зміни до перспективного плану формування територіальних громад Запорізької області.

На його підставі чотири міста обласного значення Запорізької області (Запоріжжя, Бердянськ, Мелітополь і Токмак) мають можливість скористатися положенням закону та приєднати суміжні громади. Місто Енергодар на сьогодні вже не має такої можливості у зв'язку з тим, що повністю оточено об'єднаними територіальними громадами.

Наразі на розгляді Міністерства регіонального розвитку знаходиться перспективний план формування територій спроможних громад Запорізької області, яким передбачено включення міст обласного значення до перспективного плану, і таким чином він покриє 100% території області.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Понеділок, 04 Червня 2018 12:26 | Переглядів: 656

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]