Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

«РОДИНА КОЗАЦЬКОЇ ЗВИТЯГИ» СВЯТКУЄ СВОЮ ПЕРШУ РІЧНИЦЮ

У день першої річниці створення обласної громадської організації родин загиблих учасників антитерористичної операції у парку Металургів вшанували пам’ять запорізьких героїв, які віддали своє життя у боях на Сході України. Згадати подвиг героїв, які ціною власного життя зупинили ворога на Донбасі, зібралися рідні та близькі полеглих воїнів, представники обласної та міської влади, військовослужбовці та громадськість.

Мати загиблого військовослужбовця 93-ї окремої механізованої бригади старшого солдата Павла Ушакова, який загинув у боях під Іловайськом у 2014 року, Клавдія Ушакова звернулася до зібрання: «Нас усіх об’єднує одне горе – втрата найрідніших. Але ця втрата згуртувала нас у «Родині козацької звитяги» для того, щоб ми підтримували один одного, ділилися тою любов’ю, яку не встигли віддати нашим синам».

Низький уклін та слова вдячності за славних воїнів прозвучали для сімей загиблих від заступника обласного військового комісара Володимира Рогового, який запевнив, що пам'ять про подвиг запоріжців буде передаватися з покоління в покоління і житиме у віках.

Головний спеціаліст Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Тимур Книш наголосив: «Саме завдяки самопожертві загиблих воїнів сьогодні існує наша держава. Війна завжди забирає найдостойніших. Державна служба буде робити все можливе, аби ви відчували турботу, тому завжди звертайтеся, бо ми всі - одна родина».

Представники різних релігійних конфесій провели молебень за загиблими. У пам’ять про славних синів України, які не повернулися з буремного Сходу, прозвучав військовий салют, а до Першого каменя Алеї захисників України поклали квіти.

У річницю створення організації голова «Родини козацької звитяги» Микола Говоруха відзвітував перед зібранням про проведену роботу та подякував за підтримку обласному керівництву: «Ми відчуваємо, що нас завжди раді бачити та допомогти. Від нашої великої козацької родини хочу передати вдячність у вигляді почесної грамоти голові обласної державної адміністрації Костянтину Брилю та голові обласної ради Григорію Самардаку, завдяки яким створення нашого об’єднання стало можливим. Також хочу передати подяку людям, які щоденно допомагають у втіленні в життя наших задумів – це заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Олександр Зубченко та керуючий справами виконавчого комітету облради Володимир Подорожко».

Зі словами підтримки та вдячності до зібрання звернулася заступник начальника Управління комунікацій з громадськістю Марія Горідько, а також вручила грамоти Запорізької обласної державної адміністрації активним членам родин загиблих, які доклали зусиль для розвитку діяльності «Родин козацької звитяги»: «Ви згуртувалися навколо спільного горя і разом робите добрі справи, розвиваєте волонтерський рух. Будьте впевнені, що обласна влада завжди готова підтримати ваші ініціативи та буде шукати шляхи їх реалізації».

На родини загиблих учасників АТО також чекали у музеї 55-ї окремої артилерійської бригади, де провели екскурсію.

Для обласної влади підтримка наших земляків, які втратили найближчих людей, але вистояли, не зламалися, є пріоритетним напрямом роботи. Керівництво області протягом року допомагало громадській організації в реалізації їх планів та сприяло налагодженню контактів запоріжців з представниками родин загиблих з інших регіонів України. За рік плідної співпраці організація родин загиблих учасників АТО стала однією з найпотужніших в Україні. Наразі організація об’єднує понад 150 родин і проводить активну роботу по залученню до своєї діяльності тих, хто не приєднався до організації з перших днів її створення. «Родина козацької звитяги» представлена в кожному місті та районі області. В рамках благодійного телемарафону до Дня Збройних Сил України всі родини щорічно отримують матеріальну допомогу. Новим етапом у діяльності організації стала співпраця з представниками монастиря Пресвятої Родини в Гошові, які вже третій рік гостинно приймають в Івано-Франківській області сім’ї АТО для реабілітації.

В області встановлено понад 100 меморіальних дошок на вшанування пам’яті загиблих захисників, більше 15 пам’ятних знаків, перейменовано 27 вулиць у області, закладаються сквери на території всієї області у пам'ять про героїв. На честь героя битви за Іловайськ Віталія Ільїна перейменовано село Ільїне (колишня Панфілівка) у Чернігівському районі. Пам'ять про полеглих захисників живе у кожній школі Запорізького краю – кожен може вклонитися портретам захисників, які розміщуються у куточках слави. Запорізька область одна з перших представила експозицію в обласному краєзнавчому музеї «Блокпост пам’яті».

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Середа, 06 Червня 2018 14:41 | Переглядів: 311

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]