Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

ОЗДОРОВЧУ КАМПАНІЮ – 2018 ВІДКРИЛИ ДІТИ ПІЛЬГОВИХ КАТЕГОРІЙ

У Запорізькій області відкрито літню оздоровчу кампанію. До дитячого табору «Молода гвардія» в м. Одесі та Київського «Артеку» вже поїхали 370 дітей пільгових категорій для оздоровлення та відпочинку.

За даними Департаменту соціального захисту облдержадміністрації, лише протягом I зміни за рахунок коштів обласного бюджету буде оздоровлено 660 дітей пільгових категорій, у тому числі діти з числа вимушених переселенців та діти, чиї батьки загинули чи служать у зоні АТО.

Загалом упродовж літньої оздоровчої кампанії до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку планується направити понад 99 тисяч дітей, що становить 53 % від загальної чисельності дітей шкільного віку в області. Загалом у Запорізькій області проживає 185 тис. дітей шкільного віку.

Цього року батьки дитини можуть самостійно обирати дитячий заклад, купувати путівку за повну вартість, а обласний бюджет компенсує їм 50 % вартості путівки.

У Департаменті соціального захисту облдержадміністрації також повідомили, що у зв’язку з важким матеріальним становищем сімей, які направляють дітей на оздоровлення до «Молодої гвардії» та «Артеку», та неспроможністю самостійно оплатити проїзд до місць оздоровлення в цьому році внесено зміни до Комплексної обласної програми з оздоровлення та відпочинку дітей, сімейної, ґендерної політики та протидії торгівлі людьми на 2017-2021 роки. Зокрема, на оплату проїзду дітей передбачено загальну суму 300 тис. грн., з них: на оплату послуг із перевезень громадським залізничним транспортом – 110 тис. грн.; на оплату послуг із нерегулярних пасажирських перевезень, проїзд дітей автобусами - 190 тис. грн.

За інформацією Держпродспоживслужби в Запорізькій області, наразі 23 дитячі заклади оздоровлення та відпочинку отримали документи на відкриття. У Приморську – це «Прометей», «Ювілейний», «Меотида» та «Ім. Гагаріна»; в Якимівському районі - «Лазурна райдуга», «Северянін», «Чайка», «Салют», «Зміна», «Лісова пісня», «Одісей» та «Волна»; у м. Бердянськ - «Червона гвоздика», «Аіст», «Райський куточок», «Факел», «Факел 1», «Криворізький гірник», «Молода гвардія», «Морська хвиля», «Мрія»; запорізький «Супутник» та вільнянський «Маяк».

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Понеділок, 11 Червня 2018 10:08 | Переглядів: 258

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]