Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ПІДПРИЄМЦЯМ НА ЗАМІТКУ: ЛІЦЕНЗІЮ З ПРОТИПОЖЕЖНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТЕПЕР МОЖНА ОФОРМИТИ ОН-ЛАЙН

На порталі Державної служби з надзвичайних ситуацій з’явилася нова послуга - оформлення ліцензії з надання послуг та виконання робіт протипожежного призначення. Над проектом тривалий час працювали представники Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державного агентства з питань електронного урядування, проекту USAID/UK Aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах»/TAPAS та Фонду «Східна Європа».

Запровадження відкритого реєстру ліцензіатів знижує вірогідність занесення до декларації неправдивих даних та допомагає забезпеченню протипожежного контролю над об’єктами з високим ступенем ризику. Крім цього, такий реєстр дозволить ДСНС збирати актуальну статистику щодо діяльності ліцензіатів та виявляти недоброчесних «гравців на ринку».

Відтепер для оформлення ліцензії заявнику не потрібно їхати до офісу ДСНС у Києві або надсилати документи поштою, оскільки територіальні підрозділи служби такої послуги не надають. Зараз завдяки електронній послузі підприємець може дистанційно подати заяву за допомогою електронного цифрового підпису. Вона автоматично реєструється у системі та подається на розгляд співробітникові ДСНС. Після ухвалення рішення про видачу ліцензії відповідний наказ публікується на сайті служби та автоматично заноситься до електронного реєстру ліцензіатів. Електронний формат послуги мінімізує вірогідність допущення помилок, адже містить інтерактивні підказки. На кожному етапі розгляду заяви підприємець отримує сповіщення на свою електронну пошту. Окрім отримання ліцензії з протипожежної діяльності підприємці можуть розширити, звузити або анулювати наявні ліцензії, а також повідомити про зміни даних у документах, на підставі яких було отримано ліцензію.

Не так давно на порталі електронних послуг ДСНС запрацював відкритий електронний реєстр ліцензіатів. Він дозволяє за допомогою коду ЄДРПОУ чи ІПН знайти відомості про суб’єкта, який має ліцензію з протипожежної діяльності, та перевірити перелік робіт, на який її видано.

Варто наголосити, що запровадження реєстру – важливий крок для забезпечення протипожежного контролю над об’єктами з високим ступенем ризику. Адже при поданні пожежної декларації заявник має зазначати дані про компанію, яка проводила відповідні роботи.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Вівторок, 12 Червня 2018 12:29 | Переглядів: 215

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]