Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

ВЛІТКУ ОЗДОРОВЛЕННЯ ПРОЙДУТЬ МАЙЖЕ 100 000 ЗАПОРІЗЬКИХ ДІТЛАХІВ

У Запорізькій області триває літня оздоровча кампанія дітей. У Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації інформують про підготовку та стан проведення відповідних заходів. Наразі в області реалізується комплексна обласна «Програма з оздоровлення та відпочинку дітей, сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми на 2017-2021 роки», відповідно до якої обласний бюджет взяв на себе додаткові зобов’язання оздоровити дітей із «сірої зони».

За даними Департаменту, мережа дитячих закладів оздоровлення та відпочинку нараховує 540 дитячих оздоровчих закладів, з них: 32 позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку (з них три заклади санаторного типу); 508 пришкільних таборів з денним перебуванням (у тому числі 305 мовних). Загалом заклади оздоровлення та відпочинку Запорізької області приймають дітей з усіх областей України, а також дітей з Донецької та Луганської областей, які проживають на лінії зіткнення.

Мережу дитячих оздоровчих закладів, що планують свою роботу в цьому році складають: п’ять закладів державної форми власності (Бердянські «Морська хвиля» та «Аіст», приморський «Прометей», Якимівська «Юність»; три заклади комунальної форми власності («Червона гвоздика» та «Весна» у Бердянському районі, «Сонячний» у Якимівському районі) та інші, що перебувають у приватній власності.

У 2018 році 11 дитячих закладів («Одіссей», «Вогник», «Салют», «Зміна», «Лісова пісня», «Лазурна райдуга», «Юність»; «Чайка»; «Червона гвоздика»; «Райський куточок»; «Факел») подали документи для проходження державної атестації. Зазначимо, що атестаційна комісія, яка була створена при облдержадміністрації, має право проводити державну атестацію тільки, у разі якщо дитячий заклад відкрито територіальним органами Держпродспоживслужби в Запорізькій області та місцевими органами виконавчої влади.

До того ж, в Запорізькій області є один навчальний заклад, який направляє студентів до школи вожатської майстерності – це Запорізький обласний центр молоді. У поточному році на навчання до школи вожатської майстерності було направлено – 115 осіб. Таким чином, цього року вдалося працевлаштувати 90 студентів, які пройшли навчання у школі вожатської майстерності.

- Відповідно до Порядку направлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів обласного бюджету Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації планує у 2018 році придбати 2681 путівку на загальну суму 16 млн. 300 тис. грн.. Разом з тим, за рахунок коштів обласного бюджету на першій зміні вже оздоровлюються 660 дітей. Загальний обсяг фінансування оздоровчої кампанії у 2018 році за рахунок коштів обласного та місцевих бюджетів становить 53,5 млн. грн., що на 10,5 % більше ніж у минулому році. За рахунок усіх джерел фінансування планується забезпечити послугами оздоровлення та відпочинку близько 99 тис. дітей шкільного віку, що складає 53 % від загальної чисельності дітей шкільного віку в області, - підсумувала директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Абдурахманова.

Варто зазначити, що за даними Міністерства соціальної політики України, Запорізька область займає друге місце після Харківської області щодо запланованих обсягів фінансування на проведення оздоровчої кампанії виділених з обласного бюджету.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА



Середа, 04 Липня 2018 09:34 | Переглядів: 235

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]