Офіційний сайт Запорізької районноі державної адміністраціі

Розділи

Календар

« Березень 2024 »
Пн   4 11 18 25
Вт   5 12 19 26
Ср   6 13 20 27
Чт   7 14 21 28
Пт 1 8 15 22 29
Сб 2 9 16 23 30
Нд 3 10 17 24 31

Пошук

Новини

Військова служба в Збройних Силах України - почесний обов’язок громадянина по захисту своєї держави, її територіальної цілісності, своїх сімей та рідних


Служба за контрактом – це служба для справжніх чоловіків та жінок, усі громадяни України, які виявили бажання проходити військову службу за контрактом, мають звернутись до Запорізького об’єднаного міського військового комісаріату або за місцем перебування на військовому обліку, в якому кандидат може ознайомитися з переліком вакантних посад та обрати майбутню спеціальність.
Для підписання контракту претенденту потрібно подати усі необхідні документи, пройти медичне обстеження, професійний та психологічний відбір.
Вік для прийняття кандидатів на військову службу за контрактом становить від 18 до 40 років (граничний вік прийняття в особливий період збільшується до 60 років для чоловіків, для жінок – до 50 років).
Служба за контрактом має безліч переваг, а саме, наступні соціальні гарантії та пільги:

1. Гідну зарплату.
Зарплата контрактника (грошове забезпечення військовослужбовців) становить - від 9 000 гривень у осіб рядового складу та від 10 000 гривень і вище у осіб сержантського складу.
Крім того при підписанні контракту виплачується одноразова винагорода, а у разі переїзду до нового місця служби виплачується підйомна допомога.
Додаткова щомісячна грошова винагорода за участь в АТО:
• на першій лінії оборони — 10 000 грн,
• на 2-й, 3-й лініях оборони — 4 500 грн.
Жінки-військовослужбовці призначаються на такі основні посади: зв’язку — «телефоніст», «телеграфіст» та інші; тилу — «кухар», «кравець» та інші; медичні — «фельдшер», «медична сестра» та інші; штабу — «діловод», відповідальний виконавець, «бухгалтер» тощо.

2. Забезпечення житлом.
Відповідно до статті 12 Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” держава забезпечує військовослужбовців жилими приміщеннями або за їх бажанням грошовою компенсацією за належне їм для отримання жиле приміщення на підставах, у порядку і відповідно до вимог, встановлених Житловим кодексом та іншими нормативно-правовими актами.
У разі відсутності службового жилого приміщення військовослужбовці рядового, сержантського і старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом і не перебувають у шлюбі, можуть розміщуватися в спеціально пристосованих казармах у розташуванні військової частини, а сімейні - у сімейних гуртожитках.

3. Можливість безкоштовно отримати вищу освіту.
Після завершення першого контракту (у тому числі 6 — ти місячного контракту), військовослужбовці, які продовжили строк військової служби за новим контрактом, можуть безкоштовно отримати вищу освіту без відриву від військової служби (заочно).

4. Медичне забезпечення, право на охорону здоров’я та пенсійне забезпечення.
Військовослужбовцям надається безоплатна кваліфікована медична допомога. Військовослужбовці та члени їх сімей мають право не більше одного разу на рік на санаторно-курортне лікування та відпочинок у санаторіях, будинках відпочинку, пансіонатах і на туристських базах Міністерства оборони України, з пільговою оплатою вартості путівок.
Для військовослужбовців встановлюється п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями, а тим, які виконували службові обов’язки у вихідні, святкові та неробочі дні, відповідний час для відпочинку надається командиром (начальником), як правило, протягом наступного тижня.
Час перебування громадян України на військовій службі зараховується до їх страхового стажу, стажу роботи, стажу роботи за спеціальністю, а також до стажу державної служби.
Військовослужбовці мають право на пенсійне забезпечення незалежно від віку в разі, якщо вони мають на день звільнення зі служби вислугу 25 років і більше або за наявності трудового стажу 25 років і більше, з яких не менше ніж 12 календарних років і 6 місяців становить військова служба.

5. Забезпечення військовослужбовців за контрактом безкоштовними обідами у робочі дні (або за бажанням грошовою компенсацією у розмірі вартості набору продуктів на приготування обіду).

6. Отримання речового забезпечення у відповідності до визначених норм.

7. Використання щорічної основної відпустки із збереженням грошового, матеріального забезпечення та грошової допомоги на оздоровлення у розмірі місячного грошового забезпечення.
У зв’язку з навчанням у навчальних закладах, особливим характером служби та іншими поважними причинами надаються додаткові відпустки із збереженням військового забезпечення.

Беручи до уваги характер та особливості проходження служби у ЗСУ військовослужбовцям надається окремий, специфічний статус.
Статус військовослужбовців – це їх правове становище, а саме набір прав і свобод у поєднанні із обов'язками та відповідальністю, що встановлені нормативно-правовими актами та законами України та гарантуються головним законом держави - Конституцією України.
Якщо Вам, з тих чи інших причин, відмовили в укладанні контракту у військовому комісаріаті за Вашим місцем проживання, радимо звернутися до нас. Ми зробимо все, щоб вирішити Вашу проблему у найкоротші терміни.

 

 

Відділ організаційної роботи, діловодства і контролю апарату райдержадміністрації

 



П'ятниця, 06 Липня 2018 09:11 | Переглядів: 217

Карта району


Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International

закрыть

Шрифт: [большой] [маленький]

Контраст: [белый] [синий] [зеленый] [черный]

[Сбросить настройки]